Semra AMAN AKYÜREK

HER TARAFTA KAVGA VAR

Balıkesir’de siyasi Partilerin zaman zaman alışık olduğumuz parti içi çatışmalarını hep duyduk. Atışmalarla basın toplantıları düzenlediklerini ve karşılıklı mesajlar verdiklerine şahit olduk. Ancak Balıkesir’de AK Parti’de aile içi çatışma olsa da bugüne kadar hiç duyulmamış ve açık olarak gruplaşmalar olmamıştı ki; Büyükşehirle birlikte ailedeki büyüme, adeta kardeş kavgalarına dönüştü. Bu gruplaşmada net olarak kamuoyunun gözlerinin önünde ve artık Balıkesirlinin de bildiği bir durum söz konusu.

Parti içinde soğuk rüzgâr!

Kıymetli okurlarım, öncelikle hatırlayalım; şehrimiz adına hatırlamak istemediğimiz ancak etkisi devam ettiği için söylemek zorunda kaldıklarımızı. Nitelikli dolandırıcı diye lanse edilen bir Vali Mustafa Yaman ve Yaman’ın ‘Edebimden susuyorum’ dese de kızgınlığını belirttiği durumlar birde giderken geride bıraktıkları…

İlgili Makaleler

**

Büyükşehir Belediyesinin üvey evlat muamelesi yaptığı bir kardeşi var malumunuz! Herkesi rahatsız eden fakat bir türlü geçmeyen bir sancı…

Soğuk rüzgar sert esiyor ve Büyükşehir Karesi belediyelerini bir tarafa hatta ilçeleri de kendine çekerek tek bir tarafa bu rüzgarda sürüklenirken Altıeylül adeta ters yönde itiliyor ve yine sert esen rüzgarda çok uzak bir köşeye adeta konuyor.  Bu gelişmelerde kim haklı kim haksıza gelince; herkes kendine göre haklı ancak benim gözlemlediğim kadarıyla tecrübeyle sabit başarılı isimler karşı karşıya.

**

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur tecrübeli deneyimli ve başarılı gördüğüm bir isim ancak bu dönemde hiç anlayamadığım ve beni şaşırtan çıkışları var. Balıkesir için projeleri muazzam olmakla birlikte birde şu var. O kendine halkı yakın bulsa da, halk mümkün mü Edip Uğur bizimle konuşsun bir selam verip geçsin Mümkün mü  diyor… Odalar STK’lardan da bu yönde görüşlerini belirtenler var.

**

Sokağın sesini önemsiyorum. Eğer ki AK Parti’de, parti içi kavga durulmazsa ,şimdiden söylüyorum; merkez renkli bir siyasi geçişe gebe .Uyum yok. Ak partide kongre takvimi hazırlanıyor. Siyasiler hazırlıklı. Kulisler bitmiyor. Diyeceğim o ki; TARTIŞMAYIN!  Her parti bir aile çatısı altında teşkilatını yaşatır. Balıkesir’de kavga büyüdü. Bayram seyran dinlemiyor. Saygı ve sevgiden uzaklaşılıyor aman DİKKAT!

**

CHP HEP KAVGALI

CHP’de aile içi çatışma hep oldu ve devam ediyor. Kongre süreçleri başlayacak başkanlar bu ara atarlı. Partide istifalar yaşandı ve daha da yaşanacak görünüyor. İl Başkanı Ender Biçki ve Karesi aynı safta Altıeylülse üvey evlat muamelesi görüyor.

**

MHP ARINIYOR

MHP’de kongreler tamamlandı. İl Başkanı Suat Par seçilir seçilmez teşkilatlarımızdaki muhalifleri arındıracağız dedi. Partide istifalar yaşandı ve yaşanıyor. Par ve yönetimi Genel Merkez ne ister ve ne derse o! diyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu