Prof. Dr. Nilay ŞAHİN

İÇİNİN GÜZELLİĞİ YÜZÜNE VURMUŞ!

Özellikle kadınlar çok paralar verip kendilerini güzelleştirmek için pek çok uygulama yaptırırlar. Estetik cerrahiler, kremler, iğneler ve daha pek çok işlem…Ancak bu kadar çok seçenek varken bazen neden hedeflenilen güzellik elde edilemiyor? İşte burada devreye iç güzellik giriyor. Peki bu iç güzellik nedir, iç güzelliğimizi anlayabilir miyiz? Aslında bu sorunun cevabı çok kolay değil ve pek çok faktöre bağlıdır ancak ben size yine de bugün bu konuyu dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım. Size aslında iç güzellik nasıl sağlanır onu anlatacağım.

Öncellikle kendimizi ve bedenimizi sevelim. Bedenimize iyi bakalım, ona karşı olumlu tutumlar sergileyelim. Kendinizin iyi yönlerini görün yani resminizde hata bulmak yerine, en sevdiğiniz üç özelliğinize odaklanın. Aynaya baktığınızda kendinize gülümseyin. Çünkü bir gülümseme beyninize sadece mutlu olduğunuzu düşündürmekle kalmaz, aynı zamanda daha çekici görünmenizi de sağlar. Bu yüzden her sabah en sevimli halinizle aynada kendinize bakın ve saçım kötü, yüzümde leke var demek yerine gülümseyin.

Hayatınızdan negatif olan şeyleri özelliklede olumsuz düşüncelerinizi mutlaka çıkarmaya çalışın. Çünkü yapılan çalışmalar şunu göstermiştir ki sürekli olumsuz düşünmek bir süre sonra alışkanlık yapıp otomatik hale geliyor. Kendimize karşı esnek ve kibar olmalıyız. Bu çevremizin de dikkatini mutlaka çekecek ve kişilerin bize daha kibar ve nazik davranmasına destek olacaktır.

Kişilerle iletişim kurarken de göz teması kurmak, gülümsemek ve dik bir pozisyonda durmak her zaman ilişkilerinizde daha iyi bir güven ortamı sağlayacaktır.

Yine aile bağlarını ve dostlukları sıkı tutmak iç güzelliği arttıracak ve bu da beynin daha mutlu kalmasını sağlayacaktır. Güzel arkadaşlıklar da elbette bunun bir parçasıdır. Ayrıca var olan hünerlerinizi örneğin piyano çalmak, resim yapmak gibi geliştirmek iç dünyanızı ve dolayısıyla da iç güzelliğinizi arttıracaktır.

İşte size verdiğim bu liste iç güzelliğinizi arttırarak sizi daha sağlıklı bir görünüme kavuşturacak ve elbette ki daha mutlu edecektir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu