Gündemİlçe Haberleri

Jeotermal Tarımla, Çiftçi Katma Değer İle Buluşacak

Jeotermal Tarımla, Çiftçi Katma Değer İle Buluşacak

 

Jeotermal ile tarımı buluşturmak için ilk adım atıldı. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın en güzel hayalim diye nitelediği ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın da desteklediği, Jeotermal deşarj suyu kullanarak doğa dostu bir şekilde işletilecek olan Sındırgı Sebze Meyve Kurutma Tesisi’nin temeli atıldı.

 

Sındırgo Buda 1 De Kullanılacak

 

Ürünler Yok Pahasına Satılmayacak, Dökülmeyecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında ‘Jeotermal ile Sağlıklı Gıda’ isimli projesiyle desteklen ve şehir ekonomisiyle birlikte, üreticiye büyük katkısı olacak tesisin hakkında konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “Tesisimiz 12 ay boyunca işleyecek. Ürünlerin yok pahasına satılması ya da derelere dökülmesi hikâyesi bu tesisle sona erecek” dedi.

Dsc 5432

“Bismillah Deyin Dağa Taşa Sebze-Meyve Ekin”

Jeotermalle tarımı buluşturmanın seracılık dışındaki bir diğer yolu olan Jeotermal ile kurutma yönteminin, çitçinin ürettiği ürünü daha iyi fiyatla ve zaman sınırı olmadan pazarlamasına olanak tanıdığını ifade eden Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, bölgedeki çiftçiler “ Temelini attığımız bu Tesisin günlük üretim kapasitesi 10 ton olacak. Biz, bu meyve sebzeyi Sındırgı’dan temin etmek istiyoruz. Bismillah deyin dağa, taşa sebze ve meyve ekin” şeklinde bir cümle ile seslendi.

Dsc 5426

Tesis İstihdam Alanı Oluşturacak

Bu tür yatırımların hem bölge hem ülke açısından önemli olduğuna işaret eden Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, “Örnek projeyi ve benzerlerini şehrin her tarafına yapalım. Bu proje istihdam alanı oluşturacak. İşsizliği çözebilmemiz için bu tür yatırımları yapmamız gerekiyor. İnşallah diğer ilçelerimizde de büyükşehir ile birlikte benzer yatırımlara öncülük edeceğiz. Bu güzel işte emeği geçen basta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere tüm kurumları tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Törene Geniş Katılım Oldu

Temel atma törenine, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Milletvekilleri Adil çelik, Mustafa Canbey, Sındırgı Kaymakamı Zafer Oktay, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan İskender, ilçe belediye başkanları kooperatif yöneticileri, üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu