GündemDünyadan Haberlerİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Karesi’de Kültür Merkezi

Karesi’de Kültür Merkezi

 

Karesi Belediyesi’nin yaptığı projeler ve çalışmalar ile ilçeye değer kattığını söyleyen Belediye Başkanı Dinçer Orkan, insan odaklı hizmeti önemsediklerini söyledi. Başkan Orkan Karesi’nin tarihi ve kültürel zenginliklerine dikkate çekti.

 

Armutalan Kultur 1

 

 GELENEKSEL GÜRCÜ MİMARİSİ

Karesi’nin Kültür Merkezi Armutalan Mahallesine Yapılıyor. Armutalan Mahallesi’ne Kültür Merkezi kazandırmak için çalışmalar DEV. Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş ve Belediye Başkanı Dinçer Orkan, inşaatında sona yaklaşılan merkezde incelemelerde bulundular. “Geleneksel Gürcü Mimarisi” örnek alınarak tasarlanan merkezde sona yaklaşılırken, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş ve Belediye Başkanı Dinçer Orkan merkezde incelemelerde bulundular. İnceleme çalışmalarına Armutalan Mahallesi Muhtarı İlyas Ay’da eşlik etti.

‘’İNSAN ODAKLI MİMARİ’’

Başkan Orkan, “Çalışmalarımızla çehresi değişen, daha da güzelleşen ilçemizde, Yıldırım Beyazıt İmarethanesi, Karesi Bey Türbesi gibi tarihi ve kültürel yapılarımızı restore ederken, Atatürk Kültür Evimizi imar ve inşa ederek kentimize kazandırdık, kazandırıyoruz. Bu hizmet, Sadece bir kültür merkezinden ibaret değil. Yeni şehircilik anlayışımızın, İnsan odaklı mimarinin de güzel bir eseri. Hizmetlerimize durmadan devam ediyoruz” dedi.

Haber: Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu