SağlıkBalıkesir Merhaba Blog Yazıları

Bu Besinleri Beraber Tüketin!

Bu gıdaları bir arada tükettiğinizde, içeriğindeki vitamin ve minerallerden daha iyi yararlanabilirsiniz. İşte Bu Besinleri Beraber Tüketin!

Bu Besinleri Beraber Tüketin!

1 8

Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerin hemen hepsini, doğru besinleri tüketerek alabilmemiz mümkün. C vitamininin sadece portakalda bulunmadığını artık biliyoruz, peki hangi gıdaları hangileriyle birlikte tükettiğimizde faydalarını arttırabileceğimizi biliyor musunuz?

1.Yumurta: Domates, havuç ve peynir

Araştırmalar, D vitamininin kalsiyum emilimini artırabildiğini gösteriyor. Ayrıca yumurta sarısında bulunan D vitamini, omletinize ekleyeceğiniz peynir ile bir araya gelmesi gerekmektedir. Bu sayede peynirin içeriğindeki kalsiyumu daha verimli bir şekilde tüketmiş olursunuz.

2 6

2.Yeşillikler ve zeytinyağı

Salatanıza ekleyeceğiniz sağlıklı yağlar da, sebze ve meyvelerin içerdiği karotenler ve antioksidanlardan 3 kat daha fazla yararlanabilmenizi sağlar. Ayrıca bol miktarda K vitamini içeren koyu yeşil yapraklı sebzeler, ceviz, badem, yer fıstığı veya zeytinyağında bulunan sağlıklı yağlar ile birlikte tüketildiğinde, K vitamininin daha iyi emilmesini sağlayacaktır.

3.Avokado: Domates ve havuç

Domateste bulunan bir karotenoid olan likopen, kalp hastalıklarına, yaşlanma etkilerine ve belirli kanserlere karşı korunmada çok önemli bir bileşen. Domates gibi likopen içeren besinler avokado ile birlikte tüketilmesi gerekmektedir. Böylece içeriğindeki likopenler neredeyse beş kat daha iyi emebilmektedir. Aynı zamanda havuçta da bulunan beta-karotenler, avokado ile bir araya geldiğinde daha güçlü bir hale geliyor.

3 4

4.Zeytinyağı ve domates

Domatesi zeytinyağı ile birlikte tüketen kişilerin kanında çok daha yüksek likopen kativitesi bulunmuştur. Özellikle kabuğuyla birlikte pişirilmiş domateste bol miktarda antioksidan ve likopen bulunduğunu söylenmektedir. Ayrıca pişirirken biraz zeytinyağı kullanmak, favori gıdalarımızdan biri olan domatesteki faydalı içeriklerin gücünü arttırıyor. // Bu Besinleri Beraber Tüketin!

5.Karabiber ve zerdeçal

Zerdeçal, dünyadaki en faydalı baharatlardan biri olarak kabul edilebilir. İçeriğindeki kurkumin maddesi, vücuttaki enflamasyonu azaltıyor, kan şekerini dengeliyor ve sinir sisteminin işlevlerini iyileştiriyor. Zerdeçalın bu muhteşem etkilerini artırmak içinse, yanına biraz da karabiber eklemek yeterli. Yapılan araştırmalara göre, karabiberde bulunan piperin maddesi, kurkumin emilimini 1000 kat artırabiliyor!

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

Bu Besinleri Beraber Tüketin!

Referans: hthayat

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu