Balıkesir Merhaba Blog YazılarıSağlık

Karın Ağrısına Doğal Çözüm

Karın ağrısı günlük rutin işleri etkileyen ve rahatsız eden bir durumdur. Ağrıyı gidermek için doğal çözüm önerileri ile karşınızdayız

 

Karın Ağrısına Doğal Çözüm

Karın Ağrısına Doğal Çözüm yöntemleri

Karnın değişik bölgelerindeki ağrılar, o bölgeye has organların hastalıklarının belirtisi olmaktadır. Karın ağrısı bazen şiddetli bazen hafif ağrılarla geçmektedir. Kramp şeklinde meydana gelen ağrı ishal, kabızlık, şişkinlik veya gaz ile ilişkilidir. Kadınlarda ise bu adet, düşük ya da üreme organlarında meydana gelen olaylarla ilişkili olabilir.

Karın Ağrılarına Ne İyi Gelmektedir?

Karın ağrısına iyi gelen ev yapımı doğal tedavi yöntemleri, problemin basit bir sebebe bağlı olarak ortaya çıkması halinde etkili olmaktadır. Örneğin idrar yolunda bir enfeksiyon söz konusu ise ve ağrı buna bağlı olarak meydana gelmişse, problemin çözümü için öncelikle enfeksiyonun giderilmesine yönelik bir tedavi programının planlanması gerekir. Karın ağrısına iyi gelen doğal çözüm önerileri:

Ballı Su

Bal, bağırsak hareketlerinin hızlanmasını sağlar. Bu sayede bağırsak sorunlarına bağlı olarak meydana gelen karın ağrısını önler. Aynı zamanda kabızlık probleminin giderilmesine de yardımcı olur.

Papatya Çayı

Papatya çayı, sindirim sisteminde yer alan kasların gevşemesini sağlar. Bu sayede ağrının şiddetinin hafiflemesini mümkün kılar.

Limon Suyu

Limon suyu, hazımsızlık problemine iyi gelir. Yüksek asit içeriği sayesinde sindirime yardımcı olur.

Keten Tohumu

Keten tohumu yüksek oranda lif içermesinin yanı sıra kalsiyum, magnezyum ve omega-3 açısından zengin bir içeriğe sahiptir. Bu zengin içeriği sayesinde kabızlık ve benzeri sindirim problemlerinin giderilmesine yardımcı olur.

Karın Ağrısına Doğal Çözüm

 

Ayrıca buraya da bakabilirsiniz.

Bu haber www.gazetemerhaba.com'a aittir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu