GündemEkonomiGörüntülü Haberler

KAY-SÜT’TEN DEV YATIRIM

Balıkesir’in ünlü markalarından KAY-SÜT Susurluk yolu üzerinde bulunan yem fabrikasının yanına Balıkesir’in en büyük serasını kurdu. Toplamda 50 dekar üzerine kurulan serada ilk etapta ihracata yönelik olarak domates üretimi yapılacak.

SİBEL AYHAN “MUTLUYUZ GURURLUYUZ”

T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan yardımcısı Mehmet Daniş, Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Ak Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan’ın açılışına katıldığı serada, dekar başına 45-50 ton civarında verim hedefleniyor. Açılış esnasında Merhaba’ya kısa bir açıklama yapan Sibel Ayhan “Balıkesir ile birlikte, Balıkesir’de büyümek için yatırımlar yapıyoruz. Tarım ve hayvancılık şehrinde tarım ve hayvancılıkla ilgili önemli yatırımlara imza atmaktan dolayı mutluyuz ve gururluyuz” dedi.

İSTİHDAMA KAPI ARALAYAN KURULUŞ

Bölgeye adapte olabilecek türü seçilerek elde edilecek domatesler kadınlar tarafından üretiliyor. Serada inceleme yapan heyete bilgiler veren yetkililer, ‘Balıkesir Valiliği öncülüğünde Tarım İl Müdürlüğü Koordinasyonu ile 67 kadın kursiyerle yeni fabrikada istihdam ediliyor. Önümüzdeki bir birbuçuk sene içerisinde yeni yatırımlarla birlikte yeni istihdam kaynaklarını da yaratmayı düşünüyoruz.’ ifadelerini kullandılar. Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu