EğitimGündemTürkiye Gündemi

KPSS Sonuçları Açıklandı

KPSS Sonuçları Açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından 2023 KPSS sonuçları açıklandı.

 

Kpss Sonuclari Aciklandi 1

Açıklama Geldi

KPSS Sonuçları Açıklandı. ÖSYM tarafından beklenen açıklama geldi.

  • 23 Temmuz 2023 tarihinde uygulanan 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri)
  • 29-30 Temmuz 2023 tarihlerinde uygulanan 2023-KPSS (Alan Bilgisi)
  • 6 Ağustos 2023 tarihinde uygulanan 2023-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarına ait değerlendirme sürecinin tamamlandığını iletti.

İşte Sonuç Adresi

Adayların sınav sonuçlarına ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebileceği kaydedildi.

KPSS Nedir ?

ÖSYM tarafından yürürlüğe girdi. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev alacak olan personelin belirlenmesi için gerçekleşen sınavlar türüdür. KPSS yani Kamu Personeli Seçme Sınavı denir. İçerisinde yer alan sınavlar ise sınava girecek olan adayların mezun olduğu bölüm veya istediği atanacağı kadroların bölümlerine göre değişiklik gösterir.

KPSS Tarihçe

İlk olarak ortaya çıkan sınav ;1999 ve 2000 yıllarında Devlet Memurluğu Sınavı (DMS) olarak, Daha sonra da 2001’de Kurumlar için Merkezi Eleme Sınavı (KMS) oldu. 2002’den sonra da Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) adıyla anılmaktadır.

Kimler Bu Sınava Girebilir?

KPSS Ortaöğretim

Ortaöğretim KPSS Sınavına liselerin çeşitli bölümlerinden mezun olanlar ve sınava başvuru sırasında henüz mezun olamayan fakat sınavın iki yıllık geçerlilik süresi içerisinde mezun durumda olması beklenen adaylar başvuru yapabilirler. Ön lisanstan mezun olan adaylar ise ortaöğretim KPSS’ye giremez.

KPSS Ön Lisans

Ön lisans 2. sınıf okuyanlar ile ön lisans mezunları çiftli yıllarda yapılan KPSS’ye girmeye hak kazanırlar. Ön lisanstan mezun olan adaylar ise ortaöğretim KPSS’ye giremezler. Lisans mezunu sayılan bir aday ön lisans/ortaöğretim sınavına giremez.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu