GündemDünyadan Haberlerİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

Milletvekili Mustafa Canbey’den Tarihi Camiler İçin Ödenek

Milletvekili Mustafa Canbey’den Tarihi Camiler İçin Ödenek

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Ayvalık’ın tarihi camilerinden ‘Saatli Cami’ ve ‘Çınarlı Cami’nin tarihi dokusuna uygun olarak restore edilmesi için Vakıflar Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler neticesinde ödeneklerin ayrıca Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne aktarıldığı müjdesini verdi.

Ayvalık’ın tarihi camilerinden olan ve 1800’lü yılların ortalarında inşa edilen bu iki tarihi yapının çatılarında ve cephelerinde zamanla bazı sorunlar yaşanmaya başlamışlar. Konuyu yakından takip eden AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Vakıflar Genel Müdürü ile görüşerek bu camilerin restorasyonları için ödenek talebinde bulundular. Bu görüşmeler neticesinde Milletvekili Canbey, Ayvalık’a müjdeyi verdi. Camiler için ödenekler onaylanarak Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne gönderdiler. Tarihi dokuya uygun şekilde bir restorasyonun yapılacağını vurgulayan Milletvekili Canbey; “2021 yılı sonuna kadar Saatli ve Çınarlı Camilerimizin restorasyonları tamamlanmış olacak. Ayvalık’ımıza şimdiden hayırlı olsun.” dedi.

Saatli ve Çınarlı Camilerinin Ayvalık için çok önemli iki eser olduğunu söyleyen AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Ali Gür, ayrıca Milletvekili Mustafa Canbey’e Ayvalıklı hemşehrileri adına teşekkür etti.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu