Çocukça

MUCİTLER İŞ BAŞINDA

Burhan Erdayı İlkokulu’nda minik mucitler var. Hem de kendi yaptıkları deneyleri büyük bir başarıyla sunuyorlar. ‘Çocukça’ sayfamızın bugünkü konukları, minik mucitler…

‘Ben bir deney yaptım ve öğrendim’ sen de gelsene… Biz Burhan Erdayı İlkokulu’nun öğrencileri olarak okulumuzda ‘Deney Günleri’ gerçekleştirdik. Okul Müdürümüz Mahmut Osta, öğretmenlerimiz ve ailelerimiz ile birlikte birbirinden güzel çalışmalar yaptık. Ve kendi ellerimizle deneyler yaparak çok şey öğrendik. Bu deneylerden birkaç tanesini ise ‘Çocukça’ sayfalarında sizlerle paylaşıyoruz. Hadi gelin birlikte deneyler yapalım…

Emir Can Çapkın: Ben 3-A sınıfına gidiyorum. Ben okulda yaptığımız deney günleri etkinliğinde çok eğlendim. Çok mutlu oldum. Arkadaşlarımla vakit geçirdiğim için de mutlu oldum. Öğretmenlerime de teşekkür ediyorum bu etkinliği yaptıkları için.

Yusuf Eymen: Biz arkadaşımla birlikte oyun hamuru yaptık. Mavi boyayı da karıştırarak renkli oyun hamurumuzu yaptık. Çok eğlenceli ve güzel bir gündü. Okul bahçemizde deneyler yaptık. Çok güzel vakit geçirdik. Bir sürü yeni şey öğrendik.

Ahmet Gürtaş:  Ben çok eğlendim. Okulumuzda birbirinden güzel etkinlikler yaptık. Çok eğlendik. Yaptığımız deneylerle çok şey öğrendik. Arkadaşlarımızla birlikte eğlenceli ve bilgi dolu bir gün geçirdik. Müdürümüzün yaptığı fışkıran köpük deneyi çok farklı oldu. Birden renkli köpükler çıktı. Kocaman köpükler ortaya çıktı. Çok güzeldi.

Yiğit Can: Eğlenceli ve güzel bir gün geçirdik. Deneylerle birlikte çok fazla şey öğrendik. Arkadaşlarımızla birlikte yeni yeni deneyler yaptık. Deney yapmak çok eğlenceli. Çünkü kimyasal ve fiziksel olarak değişimlerin nasıl gerçekleştiğini anlıyoruz. Bence çok eğlenceli oluyor.

Irmak Kaya: Okulumuzda deney günleri yaptık. Birbirinden güzel deneylerle çok fazla şey öğrendik. Öğrendiğimiz tüm bilgiler çok önemliydi. Okul müdürümüz su füzesi yaptı. Şişenin içerisindeki su ve hava tepkimeye girince üzerindeki paraşüt uçtu.

Alperen Saltuk: Arkadaşlarımla birlikte deneyler yaptım. En sevdiğim deney slime oldu. Slime yapıldıktan sonra iyice karıştırılmalı. Ondan sonra ellerimizle şekillendirebiliriz. Ayrıca arkadaşlarımızla da Okul Müdürümüzün yaptığı deneyi izledik. Fışkıran köpükler, kimyasal tepkime sayesinde iyice büyüyerek masaya kadar çıktılar.

Yeşim Atik: Biz çok güzel deneyler yaptık. Sönmeyen ampul deneyi ile birlikte kurduğumuz düzenek sayesinde ampulün sönmediğini gördük. Ayrıca erimeyen buz deneyi de yaptık. Ayçiçek yağı ve bebek yağını karıştırıp içine buz attığımızda buzun çok yavaş eridiğini gördük.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu