GündemEğitim

ÖĞRENCİLER DİKKAT!

Üniversite Tercih Günleri başladı. Avlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde açılışı yapılan tercih günlerine öğrenciler yoğun ilgi gösterirken, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, gençlerin üniversite tercihlerini sağlıklı bir şekilde yapmasının önemine değindi.

24-25 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen Üniversite Tercih Günleri, Avlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde yoğun bir katılımla başladı. Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Karesi Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Şenol Yılmaz, Özel Eğitim ve Rehberlik Şube Müdürü Ercüment Kutlu’nun da katılım gösterdiği tercih günlerinde Eğitim ve Kariyer Danışmanı-Yazar Nur Erdem Özeren tarafından ‘‘İş ve Para Garantili Meslek, Bölüm ve Üniversite Seçimi’’ konferansı verildi. Eğitimci-Yazar Mehmet Ekinci öğrencilere ‘‘NLP Teknikleiryle Sınav Başarısı ve Kariyer Planlaması’ nı anlatırken ICF Profesyonel Eğitim koçu Teknur Akyüz tarafından ‘‘Etkili iletişim, Motivasyon ve Zaman Yönetimi’’ konferansı yapıldı. Üniversitelerin açtıkları stantlarda bilgi alan öğrenciler, tercih edecekleri bölümlerle ilgili detaylı bilgi edinme fırsatı yakaladılar.

YILDIZ‘‘TERCİHLER HAYATLARINI ŞEKİLLENDİRECEK’’

Öğrencilerin, tercih günlerini iyi değerlendirmelerini isteyen Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, ‘‘Merkezden ve ilçelerden gelen öğrencilerimiz, 30 üniversitenin tanıtımını yaptığı kariyer günlerinde üniversitelerle ilgili daha iyi bilgi edinme fırsatı yakalayacaklar. Aslında hayat bir yolculuktur. İlkokuldan başlayan ve üniversiteye kadar devam eden. Öğrencilerimizin bu yaptığı tercihler hayatlarını şekillendirecek. Öğrencilerimiz şimdi çok şanslı. Bu tür rehberlik hizmetleri verilerek öğrencilerimizin hayatlarına dokunuyoruz. Onları yalnız başlarına bırakmıyoruz. Bizim zamanımızda bu tür organizasyonlar, rehberlik hizmetleri yoktu. Öğrencilerimiz çok şanslı’’ ifadelerini kullandı. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu