Balıkesir Merhaba Blog Yazıları>Tarifler

Patatesli Semizotu Salatası

 Pratik yemek tarifleriyle mutfağa yeni başlayanlar bile kolaylıkla yemek yapabilecek. Tadı damağınızda kalacak patatesli semizotu salatasının tarifini sizler için derledik.

 

…Patatesli Semizotu Salatası… Yöresel lezzetler ve daha fazlası yüzlerce çeşidiyle karşınızda. Yemek tarifi, mutfaktaki deneyimlerinizi çok daha keyifli hale getirecek. Kolay anlatımları ve püf noktalarıyla sofralarınızı zenginleştirecek. Lezzete ve sunuma önem veren herkese bu pratik, kolay ve denenen yemek tarifi ilham verecek.

Patatesli Semizotu Salatasii

Patatesli Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

4 adet patates
1 adet havuç
1 demet semizotu
Çeyrek demet dereotu
8 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı hardal, 1 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı tuz
Sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz (patates haşlamak için)

Patatesli Semizotu Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle kabuklarını soyduğumuz patatesleri küpler halinde doğrayalım. Bu aşamada çok küçük doğrarsanız haşlarken parçalanır.

Ardından uygun bir tencereye alarak üzerini geçecek kadar su dolduralım. Tuzunu da ekledikten sonra patateslerimizi yumuşayana kadar haşlanmaya bırakalım.  Sonrasında Çatalla kontrol ettiğimiz ve haşlanan patatesleri ocaktan alalım ve suyunu süzelim. Devamında Semizotunu güzelce yıkayıp kurutalım. Bu aşamada sebze kurutucunuz yoksa kağıt havlu ile de kurutabilirsiniz. Semizotlarını da ince ince doğrayalım ve bir kenara alalım. Dereotunu da ince ince doğrayalım. Ardından havucun kabuğunu soyalım ve rendeleyelim. Daha sonra  uygun bir kaseye yoğurt, hardal ve tuzu alarak güzelce çırpalım. Hazırladığımız sosun içerisine patatesleri, semizotlarını, dereotunu ve havucu alarak güzelce karıştıralım. Ardından patatesli semizotu salatamızı  uygun bir kaseye alalım ve servis edelim. Afiyet olsun!

Patatesli Semizotu Salatası

Patatesli Semizotu Salatası Tarifi: Püf Noktaları

Tarifinize dilerseniz maydanoz, kornişon turşu, haşlanan mısır gibi farklı malzemeler  ekleyebilirsiniz. Sosunu hazırlarken damak tadınıza göre mayonez ekleyebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu