GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Şıldak: “Büyük Ve Güçlü Türkiye’nin Balıkesir’de Ki İzdüşümleri”

Şıldak: “Büyük Ve Güçlü Türkiye’nin Balıkesir’de Ki İzdüşümleri”

BALOSB 1.Etap Genişletme alanı parsel tesviye ve altyapı inşaatı temel atma töreni dün OSB’de gerçekleşti. Törende Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, OSB’deki atılan adımların büyük ve güçlü Türkiye’nin Balıkesir’de ki izdüşümleri olduğunu düşündüğünü söyledi.

Mesut Eray “Genişleme Sürecinde 3 Etap Halinde Planladık”

BALOSB Genel Müdürü Mesut Eray, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi 750 hektar alanındaki genişleme süreci 3 etap halinde planlandığını söyledi.150 hektar alanındaki birinci etap alanın kamulaştırılmasının yapıldığını belirten Eray, altyapı inşaat ihalesinin de 3 Şubat 2021 tarihinde Uluova firmasına ihalesinin yapıldığını açıkladı. OSB Müdürü Eray, “Genişleme etabında sanayi parsellerinin tesviyesi ve altyapısı yapılmış şekilde yatırımcıya sunulacak” dedi. 350 hektar alanındaki genişletme çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Konuşmasının devamında Eray, OSB’deki devam eden çalışmaları anlattı.

01

“Balıkesir Yatırımcının İlgisini Çekiyor”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz temel atma töreninde yaptığı konuşmasında, “1453 hektar alan bugün itibarı ile kamulaştırılması planlanmak üzere birinci etabı bitti. İkinci etapta kısa sürede bitecek. Balıkesir yatırımcısı üzerine düşeni yaptı ”dedi. Başkan Yılmaz,2014 yılında Ticaret Odası, Sanayi Odası bir araya geldikleri sırada Balıkesir Organize Sanayisini ve özelliklede yanındaki 2.Organize Sanayiyi birlikte ayağa nasıl kaldırırız diye düşündüklerini belirterek o gün yatırımcılara, ‘Boş tahsisli arazilerinizi bir an önce doldurun’ dediklerini hatırlattı. O gün itibarı ile yaklaşık 29-40 a yakın yer vardı ancak kullanılmıyordu diyen Başkan Yılmaz, “ Bugün 128 tane fabrika tamamen işlevini yerine getirmiş ve 144’e yakın fabrikada hizmete girecek. Yatırımcının gözünün kara olduğuna işaret ediyor bu. Şehir güven verdiğinde Türkiye’nin her yerinden yatırımcılar ne yapabiliriz? OSB’de yer var mı diye soruyorlar” şeklinde konuştu. Başkan Yılmaz, sadece Balıkesir merkezinde değil Dursunbey, Bandırma gibi ilçelerdeki OSB’ler içinde yer sorulduğunu belirtti.

Dsc 0008

Başkan Yılmaz “Sayın Valim Bereket Getirdiniz, İşler Hızlı Oldu”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz BALOSB temel atma töreninde Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ a “Siz bereket getirdiniz, işler hızlı oldu. Kamu her zaman önümüzü açıyor ”dedi. OSB’de işlerin hızlı ve yatırımcı açısından güven ortamında ilerlediğini kaydetti.

Yücel Yılmaz “Herkesin Bir Eseri Olsun Şükran Beratı Verelim”

Yatırımcı üretme heyecanını yitirmemiş  diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Yatırımcılarımız, Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu istihdamı, üretimi, her yönüyle  karşılama heyecanı içindeler. El birliği ile yatırımcılarımızın ardındayız ve onları destekliyoruz. Yatırımcıdan da  isteğimiz şu; ‘çalışanlara haklarını verin’. Bu arada yine istiyoruz ki; yatırımcılarımızda, vekillerimizde burada. El birliği ile 28 işletmemize şükran beratı verelim. Bizim tescilli binalarımız var elbirliği ile şükran beratını sizlerin adını yazalım o binalara da asalım. Herkesin bir eseri olsun. Bizler bu pandemi süreci içinde, bir elin verdiğini diğer el görmesin diyerek desteklerde bulunduk. İş adamlarımıza teşekkür ediyorum dağıtım yönüyle bizlere onlarda yardımcı oldular. ihtiyaç sahiplerine ulaşan iş adamlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Dsc 0028

Adil Çelik “Taş Üstüne Taş Koyanın Başımızın Üzerinde Yeri Var”

Ben siyasetçiyim diyerek konuşmasına başlayan AK Parti Milletvekili Adil Çelik, “ Şehir için taş üstüne taş koyanın başımızın üzerinde yeri var” dedi. Çelik yaptığı konuşmada,” Bizim müşterimiz seçmenimiz, vatandaşımız. Onları memnun etmek gönlünü almak zorundayız. Dönüp şehre baktığınızda en büyük sorun ne derseniz; gençlerimizin işsizliği karşımıza çıkıyor. İş ve aş bulmak zorundayız. Şehri yönetenlerden olarak bu sorunlardan sorumluyuz.” dedi.

Çelik “Balıkesir Altın Değerinde Bir Fırsat”

Biz şehrin karar alıcıları, yatırımcılarımızda para koyanları diyen Çelik, “ Geçmişte sıkıntılar yaşandı ancak gelinen noktada siyaset büyükşehri, ilçeleri ile, bürokrasisi ile, il müdürlerimiz düzeyinde de OSB denildiğinde herkes elinden geleni yapıyor ”dedi. Çelik, “ Geç kalmışlıkları düzeltebiliriz. Doğru yatırımlarla. Tamamı 750 hektar buranın. İkinci üçüncü etaba geçildiğinde bitti deriz ancak şunu unutmayalım. Balıkesir lojistik olarak hammadde, insan kaynakları, ihracat vb.. konularda altın değerinde bir fırsat. Bundan sonra yatırım yapacak firmaların hammadde olarak, istihdam olarak şehre katkıları varmı buna bakalım. Yatırımcı geliyor ancak, ayrıca doğru yatırımcıları seçelim. Biz emrinizdeyiz. Taş üstüne taş koyanın başımızın üstünde yeri var ”şeklinde konuştu.

Dsc 0031

Vali Hasan Şıldak “Atılan Adımlar Mihenk Taşlarıdır”

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak temel atma töreninde yaptığı konuşmada büyük ve ayrıca güçlü Türkiye’nin izdüşümlerinin Balıkesir’deki izlerine işaret etti. Vali Hasan Şıldak,“Atılan adımlar mihenk taşlarıdır” dedi.

Vali Şıldak OSB’nin Gelişimine Katkı Sunanlara Teşekkür Etti

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ,”İlimizin enerjisini yükselterek motive eden bir törende sizlerle bir arada olmaktan mutluyum. OSB’yi düşündüğümüzde içimiz rahat. İşler iyi ilerliyor. Profesyonel bir yöneticimiz var ekibi ile doğru adımlar atma adına gayret gösteriyorlar. Başlangıç aşamasından buyana buranın gelişiminde emeği olanlara da teşekkür ediyorum” dedi. Yapılan her hamlenin adımlarının önemli olduğu mesajını veren Vali Şıldak, OSB’de Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmalar içinde Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a ayrıca teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi’nin yol çalışmasında, iyileştirme çalışmalarında katkıları olduğunu söyledi. Milletvekillerine ise ayrıca Ankara ayağında işlerin ilerlemesi aşamasındaki çabaları dolayısıyla teşekkür etti. ‘Milletvekillerimizin gayretleri takdire şayandır’ dedi.

Büyük ve Güçlü Türkiye Yolunda…

Yerli yabancı yatırımcılara da teşekkür eden Vali Hasan Şıldak, BALOSB’nin birden çok hamleyi yapan ve gösterebilen bir bölgede olduğunun altını çizerek şöyle konuştu: ”Bu yıl çalışmalar yoğunlaştı. Arıtma tesisi inşaatı sürüyor. Gümrük Müdürlüğü de bu coğrafyada kurulmuş olacak. Jandarmanın yerini de yeniliyoruz. OSB’nin güveni ve ayrıca trafiği açısından atılmış önemli bir adım buda. Atılan adımlar mihenk taşlarıdır. Sanayicimize ve Balıkesir’e hayırlı olsun. Büyük ve ayrıca güçlü Türkiye’nin Balıkesir’de ki izdüşümleri olduğunu düşünüyorum.” Törene  Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Milletvekilleri Belgin Uygur, Yavuz Subaşı, Adil Çelik, Mustafa Canbey, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, BTO Başkanı Rahmi Kula, yatırımcılar, Sanayiciler, ayrıca STK’lar katıldı. Kamil Akyürek’in Haberi Foto:M.Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu