Görüntülü Haberler

SİMAV ÇAYI KÖPÜRDÜ

Kepsut Tekkeışıklar Mahallesinin 20 metre ilerisindeki Simav Çayı köpürdü. Çay içerisindeki köpüğün giderek fazlalaştığını söyleyen vatandaşlar yetkililerden çözüm istediler.

Kepsut ilçesi Tekkeışıklar Mahallesinin 20 metre ilerisinde bulunan Simav Çayı’nın renginin beyaza dönüp köpükler çıkması vatandaşları tedirgin etti. Simav çayında bulunan balıkların da zehirlenebileceğini söyleyen vatandaşlar yetkililerden çaydaki durumu araştırmalarını istediler.

Mehmet Barak: Uzun zamandır Simav Çayı’nda köpükler var. Ne olacağını bilmiyoruz. Bu konuda yetkililer devreye girsin ve araştırılsın. Derenin içerisi çok pis durumda. Bu tehlike saçıyor. Hem vatandaşlarımız için hem de doğa için çok tehlikeli bir durum. Devlet buna bir el atsın artık. Balık yiyemez olduk artık zaten buradan balık yemek kendini zehirlemek demek. Şu anda bahçe sulanmadığı için bir sıkıntı olmaz ama şu anda bütün canlıları öldürüyor.

Hüseyin Top: Biz yaklaşık 1 haftadan beri burada budama yapıyoruz. Bundan bir hafta önce en aşağı bir metre köpük vardı. Bugün yine iyi ama içerisinde canlı kaldı mı belli değil. Bundan 10-15 sene önce suya baktığımızda suyun dibi gözüküyordu. Şimdi dere oldukça kirli gözüküyor. Bu da tedirgin edici. Köpükler gittikçe artıyor. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu