Özel Haberlerİlçe Haberleri

Teknolojiye Meydan Okuyan Usta

Balıkesir'de uzun yıllardır hizmet veren ve televizyon tamirciliği alanında ustalık kazanmış olan Ramazan Erdem, 40 yıllık deneyimiyle mesleğin son temsilcilerinden biri olarak öne çıkıyor. Çıraklık döneminde edindiği tecrübelerle ustalığa terfi eden Erdem, mesleğindeki değişimlere ve zorluklara rağmen hala dükkanını işletiyor.

Teknolojiye Meydan Okuyan Usta

Teknolojiye Meydan Okuyan Usta 2
Teknolojiye Meydan Okuyan Usta

10 Yıl Boyunca Çıraklık Yaptı

Erdem, çıraklık yıllarına dair hatıralarını paylaşarak, mesleğe başlangıcını anlatıyor. “Televizyon tamirciliğini öğrenebilmek için çırak olarak bir ustaya yanında çalışmaya başladım. Tam 10 yıl boyunca çıraklık hayatım devam etti. Çekirdekten yetişerek ustalığa adım attım” diyor.

Teknoloji Değiştikçe Kendini Yeniliyor

Mesleğin gelişimine ayak uydurabilmek için çabalayan Erdem, siyah-beyaz televizyonların hakim olduğu dönemde başladığı tamirat işlerini günümüzün renkli televizyonları ve uydu sistemleriyle de sürdürüyor. Teknolojinin hızla değiştiği bir dönemde işini yapabilmek için sürekli olarak kendini yenilediğini belirten Erdem, “4 saatlik bir işi artık 10 dakikada hallediyorum. Teknolojiye ayak uydurmak zorundayız” diyor.

Teknolojiye Meydan Okuyan Usta 1
Teknolojiye Meydan Okuyan Usta

“Gençlerin ilgisi azaldı”

Ancak, meslekteki zorluklara da değinen Erdem, özellikle gençlerin mesleğe ilgisinin azalmasıyla birlikte çırak yetiştirmenin zorlaştığını vurguluyor. “Mesleğimizin geleceği parlak değil” diyen Erdem, küçük işletme bazında televizyon tamirciliğinde ciddi bir azalma olduğunu ifade ediyor. Köy hayatında geçirdiği zorlu günlerden bahsederek mesleğe olan tutkusunu anlatan Erdem, “Her şeyin hazırı ve kolayı var. Bizim zamanımızda öyle değildi. Bazı şeyleri mecburen yapmak zorundaydık” diyor.

Mesleğini Korumak İçin Çalışıyor

Son olarak, kalfalık ve ustalık belgelerini alarak kendi dükkanını açtığını belirten Erdem, mesleğindeki yılların kendisine kazandırdığı bilgi ve tecrübenin değerine vurgu yapıyor. Balıkesir’de uzun yıllar boyunca televizyon tamirciliği mesleğini sürdüren Ramazan Erdem ve onun gibi ustalar, geleneksel el zanaatını günümüze taşıyarak, mesleklerinin geleceğini korumak için mücadele veriyor.

Teknolojiye Meydan Okuyan Usta 3
Teknolojiye Meydan Okuyan Usta

Haber Merkezi

37 Yıldır Protez Kollarıyla Televizyon Tamir Ediyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu