GündemÇocukçaEğitim

TÜRKİYE ŞAMPİYONU ‘MAYALI HAMUR’

Sevgili çocuklar bugün ‘Çocukça’ sayfamızda Burhan Erdayı İlkokulu öğrencileri konuğumuz oldular. VEX Türkiye Finalinden 5 ödülle dönen çocuklar, Türkiye birinciliğini de alarak Balıkesir’e büyük bir gurur yaşattılar.

Burhan Erdayı İlkokulu katılıdğı VEX Türkiye Finalinde 5 ödül birden alarak büyük bir başarıya imza attılar. Team Work’te Vex Mayalı Hamur takımı Türkiye birincisi olurken, Otonom ve Robot Skilss Türkiye üçüncüsü oldu. Jüri Özel Ödülü Think Award ödülü alırken, Vex Speedy takımı Team Work’te Türkiye ikinciliğini kazanarak Robot Tasarım Ödülünün sahibi oldu. Okul Müdürü Mahmut Osta, Öğretmen Gül Gülistan, Robot Eğitmenleri Emine Erten, Özgür Akman ve Zehra Aksoy’un himayelerinde öğrenciler başarılı bir sürecin ardından Balıkesir’e geldiler. Birbirinden başarılı çocuklar, yarışma sürecini anlattılar.

Elif Buğlem Özenç: Biz bir gün önceden yarışmaya gittik. Otelde heyecandan uyuyamadım. Sonra yarışmaya gittik. Çok heyecanlı bir atmosfer oldu. Takım olarak kazanacağımıza inandık. Finale kaldık. Bizim için çok güzel bir atmosferdi. Biz yüksek puan alarak birinci olduk. Çok mutluyum.

Muammer Batın Atikler: İlk yarışmamızda çok heyecanlanmıştım. Orada ödül almıştım ama bu yarışma çok daha güzel oldu. Eskişehir turnuvasına da katılmış ve çok eğlenmiştik. Jüri Özel Ödülü almıştık. Ama son yarışmada başarılı bir performans gösterdik. Otelde kaldık. Bizim için çok güzel bir deneyimdi.

Ege Erkan: İlk turnuvada ikinci olmuştuk. Sonra dördüncü olup Jüri Özel Ödülünü aldık. Bu turnuvada ise başarılı bir sonuç alarak birinci olduk. O yüzden çok mutluyuz. Ben bize hep destek olan müdürümüze, öğretmenlerimize, ailelerimize ve arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

Yiğit Koçkaya: Turnuvaya gideceğimizi öğrendiğimde çok heyecanlanmıştım. Oraya alışmam birazcık zor oldu. İlk önce yerimizi bulamadık ama sonra oraya alıştık ve çok eğlendik. Ama ben Mayalı Hamur olmak isterdim. O yüzden biraz üzülmüştüm ama ikinci olunca sevindim. Resmen çok mutlu oldum.

Mehmet Ege Çalık: Ben yarışmada okulumuz birinci ve ikinci olduğu için çok sevindim. Bizim için çok güzel bir tecrübe oldu. Yarışmada böyle güzel bir başarı elde ettiğimiz için çok mutluyum.

Fatih Uzun: Türkiye ikincisi olacağımızı hiç sanmıyordum ama öğrendiğimizde çok sevindim. Biraz da heyecanlandım. Toplam 5 tane ödülümüz var. Onlardan başka Türkiye birinciliğimiz var. İki ödülü Mayalı Hamur kazandı. Bir tanesini de biz kazandık.

Berat Yığmatepe: Üç tane turnuvaya gittik. Birincisi İstanbul’du. İstanbul’da Türkiye ikincisi olmuştuk. Eskişehir’de bir takımımız Türkiye yedincisi bir takımımız da Türkiye dördüncüsü olmuştu. İstanbul’da finale kalmıştık. Sınra Fatih ve Mert Faruk arkadaşımız finale kalmıştık.

Yiğit Tamer Korkmaz: Biz üç tane turnuvaya gittik. Üçünde de önemli başarılar elde ettik. İstanbul’da Mayalı Hamur birinci Vex Speedy ise ikinci oldu. Çok güzel bir atmosferdi.

Çağan Ferhat: Ben on yaşındayım. Şu ana kadar üç turnuvaya katıldık. İlk turnuvada İstanbul’a gittik.  Türkiye ikincisi olduk. İkinci de bir takımımız yedinci oldu. Son yarışmada Türkiye birincisi olduk. Robotumuz değiştiğinden onu kontrolde biraz zorlandık.

Zehra Köse: Üç turnuvaya gittik ve 6 ödülile döndük. Biz robotumuzu yeniledik. Bu nedenle daha iyi bir performans gösterdik. En yaptığımız puanda Berat arkadaşımızla 25 puan yapmıştık o hala aklımda. Önümüzdeki turnuvalarda daha yüksek puanlar yapmak istiyoruz.

Mert Faruk İşler: Bizim şu anda beş kupamız var. Bizim aslında altı kupamız vardı. Ama Mayalı Hamurumuz Berk bir tanesini kaybetti. Benim grubum Vex Speedy’di.  İyi robot bizdeydi. Çünkü yeni robot daha hızlı ve arka tekerlekleri çok daha işlevseldi. Arkadaşlarımla birlikte çok iyi çalıştık.

Berk Ermutlu: Ben Vex Mayalı Hamurun kaptanıyım. Üçüncü yarışmada benim takımım birinci oldu. Yarışmada azıcık komik geldi. Çünkü yarışmada ismimizi okuduklarında ‘Vex Mayalı hamur’ demişlerdi. O zaman da gülesim gelmişti. Komikti. Müdürümüz bana ‘Mayalı Hamur’ diyordu. Sonra Mert de bana Mayalı Hamur demeye başladı. Sonra biz de bir gün çalışırken o gün sona biz kalmıştık. Onların yarısı Vex Mayalı Hamur, yarısı da Gevşekler olmuştu.  Sonraki yarışmada da Vex Mayalı Hamur koyduk ismi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu