GündemTürkiye Gündemi

Uçan: “Aşı Yok Randevu Yok Vatandaş İle Karşı Karşıya Getiriliyoruz”

Uçan: “Aşı Yok Randevu Yok Vatandaş İle Karşı Karşıya Getiriliyoruz”

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan, Aile Hekimlerinin  randevu takvimlerinde boşluk olduğu halde  Sinovac için ilk aşı randevusunu 3 Mayıs 2021 tarihinden öncesine alamadığını söyledi.Hasta ile hekimlerin karşı karşıya bırakıldığını ifade etti.

Uçan yaptığı açıklamada, “Sağlık Bakanımız Covid-19 Aşı uygulamasının 55 yaşa düşürüldüğünü açıklamasından sonra; hiçbir Aile Hekimi randevu takvimlerinde boşluk olduğu halde  Sinovac için ilk aşı randevusunu 3 Mayıs 2021 tarihinden öncesine alamıyor. Soruyoruz: O zaman Covid-19 aşılarını neden şimdi 55 yaşa indirdiniz? Bir şeyler yapıyor görünmek için mi? Hasta ile Hekimi karşı karşıya getirmek için mi?”diye sordu.

Aşı İçin Uzak Mesafeye Yönlendirme Niye?

Uçan,“Körfez bölgesinde ikamet edip, ilk aşısını BİONTEK olarak Edremit Devlet Hastanesinde yaptıran kişilere, 2. aşısı için MHRS tarafından 90-120 km. uzaklıkta olan Çanakkale Biga Devlet Hastanesi veya İzmir Çiğli Hastanesine randevu verilebilmektedir. Soruyoruz: Hareketliliği ve bulaşı artırmak için mi ayrıca bu kadar uzak mesafelere yönlendiriliyor? İşte tam da bu yüzden “Pandemiyi yönetemiyorsunuz” diyoruz, sadece aşıları zamanında ve yeteri kadar tedarik ederek sağlık kuruluşlarına teslim etseydiniz, bu kadar mutant virüs oluşmadan sağlık çalışanları emin olun ayrıca çok daha fazla  yol alırdı. Herkes kendi işini yapmalı. Gölge etmeyin yeter”dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu