GündemDünyadan HaberlerGörüntülü Haberlerİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Yağcıbedir Desenleri “Moda’da Bende Varım” Dedirtti

Yağcıbedir Desenleri “Moda’da Bende Varım” Dedirtti

 

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Tanıtım günlerinde tarihi modaya taşıması ile dikkat çekti. Yavaş, kısa bir süre önce Balıkesir’in dünyaca ünlü Yağcıbedir halılarının desenleriyle modaya yolculuğunu başlatmıştı. Ayrıca, Belediye olarak kısa süre önce düzenlenen şenliklerle adeta halıyı uçuran etkinlikler düzenlemişti. Yavaş’ın binlerce yıllık motifleri modaya taşıması, ayrıca tanıtımda oldukça dikkat çekti.

 

 

BAŞKAN YAVAŞ’IN EŞİ YAŞİYE YAVAŞ YAĞCIBEDİR’İ ANLATTI

Sındırgı ilçesinin tanıtımı için Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş eşi Yaşiye Yavaş’ta katkı sundu. Kurulan stantda Yaşiye Yavaş, yağcıbedir halılarına anlam katan desenleri anlattı. Ayrıca halılara ilgi gösteren ve sorular soran vatandaşlara halıların önemini anlattı. Başkan Yavaş ise turizmden kültürel ögelere her çeşit ürün gamının doğalşehir Sındırgı’da yaşam bularak halka sunulduğunu belirtti.

 

Sindirgi 3 Scaled

 

SINDIRGI’DA İŞÇİLİKLE GELEN DOĞALLIK

Sındırgı Belediyesinin tanıtım için hazırladığı stantta özellikle doğal ürünlerle elde edilen kurutulmuş meyveler dikkat çekti. Ayrıca, kadınların el işlemesi görsel hediyelik eşyalar da satantı süsüledi. Dahası, Sındırgı Belediyesi tanıtımda daha pek çok ürün çeşidini ziyaretçilere sundu. Sındırgı’da el emeği, göz nuru dedirten işçiliklerin ön plana çıktığı stantlarda, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın eşi Yaşiye Yavaş Semra Aman Akyürek’e yaptığı değerlendirmede tanıtımların önemli olduğunu söyledi. Ayrıca, işçilik ve emek ile birlikte gelen doğallığa vurgu yaptı.

 

TANITIMLARA VERİLEN 8 YILLIK ARA BU ETKİNLİKLE SON BULDU

 

Ekrem Yavaş tanıtım günlerine dair MERHABA’ya özel bir açıklama da yaptı. Yavaş, “Balıkesir, dağlarından bal, ovalarından yağ akan bir şehir. Üstelik, her türlü kültürü içinde barındıran mükemmel bir coğrafyaya sahip bir şehir. Ancak, bu mükemmel coğrafyanın değerleri çoğu insan tarafından az biliniyor. Bizler çokça İstanbul’a gelip te tanıtım etkinlikleri yapan bir il değiliz. 2014 yılında yapılmıştı en son ve 8 yıl geçmiş. Balıkesir’in kültürel, tarihi değerlerinin olduğu ürünlerimiz stantlarda Yenikapı’da tanıtım etkinliğinde sergilendi.20 ilçemizde ticari olarak peyniri, eti ve Sındırgı da da Yağcı Bedir’i vatandaşlarımıza tanıtıyor, anlatıyoruz ”dedi.

YAĞCIBEDİR DESENLERİ MODAYA ANLAM KATTI

Kuvay-ı Milliye şehri Balıkesir’in imkansızlıklar içinde savaş zamanında düşmanı korkutabilmek için görüntü çirkinliği verilmiş  ve bu bizim silahımız olmuş düşmanı uzaklaştırmış, hikayelendirmişiz diyen Başkan Yavaş, “Bizim Yağcıbedirimizde böyle. Geçmişten bugüne köprü olan modaya yolculuk yaptık. Uçan halı şenliklerimizde biz yağcıbediri uçurduk. Yağcıbedir desenlerini modaya soktuk. Kıyafetlerde işlenerek iyiy,i güzeli yada herhangi bir canavarı işleyip desenin halılardaki anlamını, yağcıbedir şenliklerimizde defile yaparak göstermiştik. Tanıtım günlerinde de gösteriyor ve moda da bizde varız diyoruz.” dedi.

HABER: SEMRA AMAN AKYÜREK

 

Sindirgi 2 Scaled

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu