Kaymakamlar Kararnamesi Bu Yıl Rekor Erkenlikle Yayımlandı 2025 yılı Kaymakamlar Kararnamesi, bugüne kadar yayımlananlar içinde en erken tarihte kamuoyuyla paylaşılmış olmasıyla dikkat çekti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın aylar öncesinden ifade ettiği “25 Mayıs” hedefi, yalnızca 3 günlük bir sarkmayla gerçekleşti. Bu gecikmenin Bakanlıktan kaynaklanmadığı, aksine bazı teknik ve özel durumlara bağlı olarak yaşandığı biliniyor.
Aslında kararname çok daha önceden hazırdı. Ancak eş durumu, çocukların sınav ve tercih süreçleri, düğün, sünnet ve tatil planları gibi sosyal koşulların gözetilmesi, sürecin insan odaklı ve titiz yürütülmesini sağladı.
Bu sürecin perde arkasında ise Personel Genel Müdürü Nedim Akmeşe ve ekibinin gösterdiği profesyonel çaba vardı. Gerekli tüm planlamalar zamanında yapıldı, kurumlar arası koordinasyon sağlandı, özellikle eş durumu gibi hassas konularda titizlik gösterildi. Son yıllarda sıkça yaşanan karışıklıkların bu yıl yaşanmamış olması da bunun en net göstergesi.