GündemEkonomiİlçe Haberleri

“YENİDEN ÇOĞALACAĞIZ”

Dursunbey’de 6 Haziranda ihalesi yapılacak olan 325. Organize Sanayi Bölgesi heyecanı yaşanıyor. İlçeye sektör zenginliği katacak bölge, iş emek yoğunluklu göçü önlemesi ve geriye göçü sağlaması açısından büyük önem arz ediyor.

BAHÇAVAN “SÖZÜMÜZÜ TUTUYORUZ

Konu ile ilgili Merhaba’ya özel açıklamalarda bulunan Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan “2014 yılında seçildiğimiz gün Dursunbey ekonomisini zenginleştirip göçü önlemek ve geriye göçü sağlamak için çaba göstereceğimizin sözünü vermiştik. Organize Sanayi bölgesi adeta Dursunbey’in Akciğeri olacak ve bu fırsat ile zenginleşip yeniden çoğalacağız. ” dedi.

OSB’YE SINIR ‘TREN HATTI’

1020 Dekar üzerine kurulacak olana OSB’nin farklı büyüklükte 52 parsel olarak planlandığını ifade eden Bahçavan “yatırımcılar için navlun giderleri maliyet açısından büyük önem taşıyor. Dursunbey OSB bu konuda da yatırımcıya avantaj sağlıyor. Zira TCDD Afyon Bölge Müdürlüğünce yapılan iltisak sözleşmesiyle OSB ye sınır olan yükleme ve indirme istasyonundan oluşan bir tren hattı çekilecek” dedi.

“MEMLEKETE GERİ DAVET EDECEĞİZ”

Halen Dursunbey dışında yüz bin civarında Dursunbeyli’nin yaşadığını vurgulayan Başkan Bahçavan “bu hemşerilerimizin çoğu iş, aş, ekmek verin memleketimize dönelim diye mesaj gönderiyorlar. Bu OSB’yi onlarda yakından takip ediyorlar. Allah’ın izniyle 6 Haziranda ki ihale ile 3 yıldır süren emeklerimizin sonucunu alarak işiniz, aşınız hazır deyip onları memleketlerine geri davet edeceğiz” şeklinde konuştu.

“YER SATMA AŞAMASINA GELDİK”

Bakanlığın kendilerine, 325. OSB olarak tescil edildikten sonra yer satışına başlanabileceğini belirttiğini ifade eden Bahçavan “bize alım için talepler geldi ve halende geliyor. Şimdi ihale sürecine gelindiği için yolları yapıp parsellerin ortaya çıkmasını sağlayarak bu talepleri daha rahat değerlendireceğiz. Böylelikle yer satın alanlar da biz altyapı çalışmalarımızı yürütürken bizimle eşzamanlı hareket ederek inşaata başlayıp zaman kazanabilecek” şeklinde konuştu.

“DURSUNBEY’İN TALİHİ DEĞİŞECEK”

OSB ile Dursunbey’in talihinin değişeceğini vurgulayan Bahçavan “bizim diğer ilçelerde ki gibi tarım ve hayvancılık olanağımız yok. Mevcut arazilerimiz bile çok bölündüğü için küçük araziler ki yarısı da bu nedenle ekilmiyor. Şu anda tek lokomotif sektör kereste ve son zamanlarda katma değeri yüksek üretim de oluyor. Ama bundan sadece belli sayıda insan faydalanabildiği için göç vermeye devam ediyoruz. Dolayısı ile Dursunbey’in tek kurtuluşu sektör zenginliği olan bu karma OSB’ydi. Bunu bildiğimiz için bu konuyu çok önemsiyor ve yoğun çaba harcıyorduk. Hatta 50 yatırımcıdan yatırıma dair taahhüt bile almıştık. 6 Haziran’dan sonra Dursunbey’in talihi değişerek her geçen gün daha da büyüyerek daha da zengin hale gelecek” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu