GündemDünyadan HaberlerTürkiye Gündemi

Zombi mantarı İlk Kez Türkiye’de: Ünlü Diziyi Akıllara Getirdi

Zombi mantarı İlk Kez Türkiye’de: Ünlü Diziyi Akıllara Getirdi Mantar bilimi uzmanları bir açıklama yaptı. Nadir görülen tıbbi mantarlardan kordiseps militarisi (tırtıl/zombi mantarı) İstanbul Samandıra Ormanı’nda inceledi.

 

Zombi Mantari

THE LAST OF US DİZİSİ AKLA GELDİ

The Last Of Us dizisi ile izleyici kitlesi arasında merak konusu olan zombi mantarı, literatürdeki adıyla kordiseps militaris, filmin de etkisiyle dünya genelinde çeşitli efsanelere konu oldu.

 

1 86

ZOMBİ MANTARINI ANLATTI

Uzun araştırmalar sonucu İstanbul Samandıra Ormanı`nda kordiseps militaris mantarını gördüler. Doğal mantar araştırmacısı Naim Güleç ile tıbbi mantarlar konusunda akademik araştırmalar yaptı. Mikolog Selime Semra Erol, tıbbi yönü bulunan zombi mantarına dair bilinmeyenleri anlattı.

 

B 30

‘’ŞİFA KAYNAĞI MI ZEHİRLİ Mİ’’

Kordiseps cinsi her bir mantar türünün farklı bir böcek, tırtıl ve çam kese böceği pupasına ait parazit mantarlar olduğunu belirten Erol, “Bu mantarı asıl önemli kılan şey binlerce yıldan beri geleneksel Çin tıbbında şifa kaynağı olarak kullanılması.” dedi.

 

T 7

“İnsanları zombiye dönüştüreceğine inanılıyor”

Güleç, şu an dijital bir platformda yayınlanan The Last Of Us isimli dizide kordiseps mantarının insanları zombiye dönüştüren yeni bir salgına neden olduğu ve yeryüzünün sonunun geleceği gibi bir senaryo işlendiğini, bunun muhtemel nedeninin ise bu mantarın çam kese böceğinde olduğu gibi eklem bacaklıları ele geçirmesi olduğunu dile getirdi.

gazetemerhaba

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu