Prof. Dr. Nilay ŞAHİN

SİZİ TERMAL SAĞLIK TURİZMİ SEMPOZYUMUNA DAVET EDİYORUM!

Evet bu hafta sizi 14 Eylül 2017 tarihinde Avlu/Balıkesir’ de düzenlenecek olan Uluslar arası Katılımlı Termal Sağlık Turizm Sempozyumuna davet etmek istiyorum.

Bu sempozyumun çıkış nedeni aslında Balıkesir gibi bir termal cennetini asıl hak ettiği termal turizmi noktasına nasıl getirebiliriz sorusu olmuştu. Bu sorunun ardından da sonuç olarak birkaç gün sonra heyecanla beklediğim sempozyum ortaya çıktı.

Uluslar arası Termal Sağlık Turizm Sempozyumu Balıkesir Üniversitesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Sağlık Bakanlığı (Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlık Müdürlüğü) tarafından düzenlenmektedir.

Bu sempozyumun amacı dünyanın yöneldiği şifalı su arayışında önemli bir yeri olan ülkemizin dünyada hak ettiği konuma gelebilmesi için termal alanında etkin olan sağlık, enerji ve tabii kaynaklar, kalkınma ajansları, kültür müdürlükleri, turizm, yerel belediyeler ve oteller gibi oldukça geniş bir yelpazenin katılımını sağlamak ve alanlar arasında termal sağlık turizmi konusunda bilgi alış-verişi yapmaktır. Ayrıca bu alanda uluslararası camiadan uzmanlar da aramızda bulunacaktır.
Konumuz termal sağlık turizmi olunca elbette bu konuda geniş imkanlara sahip olan Balıkesir’ in hem dünyada hem de Türkiye’ de hak ettiği yeri alabilmesi için bölgede yukarıda belirttiğimiz kurumların bu sempozyumla birlikte bir araya gelerek termal sağlık ile ilgili yapılabilecek çalışmalarına ivme kazandırmaları da amaçlanmıştır.
Bu nedenle bu sempozyum termal sağlıktaki ilgili ekipleri bir araya getirerek bu konunun tartışılmasını ve birlikte termal sağlığa yönelik yatırımlar ve çalışmalar yapılmasını da hedeflemektedir.
Bu çerçeve de sempozyum programımız termal sağlığın; tıp, uluslararası uygulamalar, kalkınma ajansları, sağlık bakanlığı, belediye, turizm ve işletme ayağında ki özelliklerinin yer aldığı oturumlar ve bu alanda ilgili uzmanların konuşmalarını içermektedir.

Termal sağlık turizminin farklı alanlar ve disiplinlerinden birçok uzmanın bir araya geleceği bu toplantı için 14 Eylül 2017 tarihinde sizleri de Avlu Balıkesir’de görmekten mutluluk ve onur duyarız.

 

http://termalsaglikturizmi.org

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu