Görüntülü Haberler

Ak Parti Kadın Kollarında Halef Selef Vakti

AK Parti Kadın Kolları Devir Teslim Töreni bugün Gerçekleşti. AK Parti’de Kadın Kollarında devir teslim töreni heyecanı yaşandı. Avlu Balıkesir Sergi Salonu’nda düzenlenen devir teslim törenine, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Adil Çelik, Pakize Mutlu Aydemir ve Belgin Uygur, partinin İl Başkanı Ekrem Başaran, Gençlik Kolları Başkanı Zahid Bayram ve Kadın Kolları üyeleri katıldı.

Devir teslim töreninde konuşan AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, “Geçtiğimiz hafta Ankara’da Genel Merkez’de yapılan istişareler sonucunda Meral hanım bu göreve layık görüldü, bu görev kendisine tevdi edildi. Önceki dönem İl Kadın Kolları Başkanımız olan Türkan Buğra başkanıma yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Eminiz ki Meral hanım da ondan devraldığı bayrağı daha yükseklere taşımak için gelinden gelen gayreti gösterecektir.” dedi.

Belgin Uygur “İlk Günki Heyecan İle Yeniden”

AK Parti Milletvekili Belgin Uygur: “Bugün bizimde burada olmamız bizim içinde de farklı bir anlam taşıyor. Daha önceki dönemde şahsımda kadın kolları başkanlığı görevini yürüttü. Bizler görevlere emanet gözüyle bakıyoruz. Bu emaneti en iyi şekilde taşımak ve yukarılara taşıyabilmek için çalışıyoruz. AK Parti dünyanın en büyük sivil toplum hareketi. En fazla üye sayısına sahip olan bir teşkilat. Meral Başkanımızın da bayrağı yukarılara taşıyacağına inanıyorum. İlk günkü heyecanla, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Kadınlara açılan siyasetteki yol ile 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyeceğiz diyorum” şeklinde konuştu.

Mutlu Aydemir “Teşkilat Yapılanmamız Dünya ya Örnektir”

AK Parti Milletvekili Mutlu Aydemir ”Güzel bir vesile ile buradayız. Bizler Kadın Kollarından gelen vekilleriz. Teşkilat kökenliyiz. Ak Parti’de teşkilatçılık anlayışı temeldir ve Kadın Kolu Teşkilatı ana kademe teşkilatlanması gibi yapılanır ve ana teşkilat kademesine bağımlıda olsa bağımsız olarak çalışmalarını devam ettirir. Hiyerarşik bakımdan bağlıda olsa bağımsız bir şekilde çalışmalarını devam ettirir. Çok önemli bir sivil yapılanma oluşturuldu. Teşkilat yapılanması ile Dünya ya örnek oldular. AK Parti Genel Merkezine gittiğinizde orada çok sayıda yabancı meşeili kadın siyasileri görürsünüz. Sadece örnek almak maksatlı gelmişlerdir ve yapılanmayı incelemek için gelmişlerdir. Seçimlerdeki başarımızın en önemli özelliği de kadınlarımızın özverili bu çalışmalarıdır. Kadın Kolları bir bayrak yarışı. Bugünde Türkan Başkanımız bu bayrağı Meral Cengiz arkadaşımıza, Başkanımıza devrediyor. Önemli çalışmalara imza atacağını düşünüyorum. Yeniden başarılar diliyorum. Sahada çalışmaya alışık kadınlarız. Bu davaya inanmış ve Türkiye’nin geleceği için çalışan, çalışacak insanlarız. Dava arkadaşlarıma başarılar diliyorum ”

AK Parti Milletvekili Adil Çelik ”Liderimiz ve Teşkilatlarımız Gücümüzdür”

AK Parti Milletvekili Adil Çelik yaptığı konuşmada şuan aramızda iki vekilimiz Ankara’daki çalışmaları nedeni ile aramızda değiller onların selamını ileterek konuşmama başlamak istiyorum diyerek açıklamasını yaptı. Çelik, “teşkilatçılık zor. Siyasetin hamallığını yapıyorsunuz. Bu yükü çekerken bundan mutluluk duyarak manevi haz alan gelmiş geçmiş Kadın Kollarına emek veren hanım kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bizim siyasi anlayışımız budur Dargınlık, kırgınlık olmaz sırası gelişen nöbetini alır. Pehlivanlar der ki,; Altta kaldım diye yerinme Üstte Kaldım diye sevinme diye Bizde Başkan olmak sorumluluk ve yükün artmasıdır. Yeni dönemde AK Parti’nin en büyük gücü Lideri ve teşkilatlarıdır. Balıkesirle ilgili hayallerimiz var. Bunun yolu birlikte hareket edip birlikte koşmaktan geçiyor. İl Başkanlığımızla birlikte, tüm teşkilatlarımızla Allah bizlere hizmet etmeyi nasip etsin diyorum” şeklinde konuştu.

Türkan Buğra, “Kadın Kolları Olarak Hep Sahada Olduk”

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığını bugüne dek yürüten ve devreden Türkan Buğra, “Koronavirüs salgınından önce Genel Merkezimiz kongre sürecini başlatmıştı. Kongreler bizim yenilenme ve tazelenme süreçlerimiz. Bende kongre öncesinde, Karesi ve Büyükşehir Meclis Üyeliği ve komisyon çalışmaları, kendi inşaat ve malzeme laboratuvarı işlerim, ilgilenemediğim ailem ve çok yoğun olan çalışma tempomu biraz yavaşlatmak istemediğim için, yeni il başkanımızın seçilmesi ve yönetiminin oluşmasının ardından, onurla yaptığım Balıkesir Ak Parti Kadın Kolları Başkanlığı görevimi Meral Cengiz arkadaşımıza devrediyorum. Bu bayrak yarışı biliyorsunuz patimizin en güzel geleneklerimizin biridir, bayrağı zamanı gelince bir başkasına devretmek. Birlik ve beraberliğimizin güzel bir örneğidir. Meral başkanımız Partimizin, Balıkesir’imizin ve ülkemizin gelişmesi ve daha ileri gitmesi için bu davaya tuğlalar koymaya devam edecektir.” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meral Cengiz

Millet tarafından kurulmuş ve milletimizin desteği ile 18 yıldır iktidarda bulunan bir siyasi partide bu kutlu davaya hizmet etmek bizler için büyük bir onurdur. Hepimiz biliyoruz ki Partimizin en büyük meselesi, sorumluluğunu üstelendiğimiz kutlu davaya hizmet etmek, şahsiyetimizle, duruşumuzla, siyasetimizle, icra atlarımızla milletimizin gönlünü kazanmaktır. Bu amaç ve gaye doğrultusunda Kadın Kollarında görev yapmayı Allah bize nasip etti. Bu görevin ağırlığının ve sorumluluğunun  bilincinde olarak başta Kadın Kollarımızın yönetim kurulu üyeleri ve partimizin kadın kolu üyeleri ile birlikte bu işin üstesinden geleceğime olan inancım tamdır. AK Parti hareketi Kadınların omuzlarında yükselen bir harekettir. Beşiği sallayan el Dünyayı sallar düsturu ile Türkiye’nin ve Dünya’nın en büyük siyasi kadın teşkilatına olan AK Parti Kadın Kolları Dünya Liderimiz ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hizmetindedir. Akyürekli kadınlar güzel bir gelecek hazırlamak için politikalar üretecek ve kadın politikaları üretecektir. Sürekli kendini yenileyen, değiştiren bir kabiliyeti olan Partimizde teşkilatçılığın gereği olan kadın üyelerimizin sayısını arttıracağız ve daha da büyük bir aile olacağız. Toplumumuzun yarısı kadın, diğer yarısını da yine yetiştiren kadındır. Öncü kadınlar olarak kadınlarımızın yüreğine dokunarak durmadan güçlü bir şekilde çalışmayı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu. Yeni Başkan Cengiz konuşmasının sonunda, bugüne dek Kadın Kollarında çalışanlara ve parti teşkilatları ile Milletvekillerine, Belediye Başkanlarına AK Partili dava arkadaşlarına teşekkür etti. Fatma Kara’nın Haberi

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu