Köşe Yazıları

Anime Karakteri Çizmek Zor Mu?

Animatör olmak için hangi becerilere ihtiyacınız var?

Anime çizmek ne kadar sürer? Bu soruların cevabını arıyorsanız doğru yerdesiniz. Sizlere birkaç kolay tekniği anlatacağım.

 

Anime Karakteri Çizmek Zor Mu?… Anime karakteri çizmek ilk başlarda zordur; Beynimiz en çok çizim yaparken meşgul olduğundan çizim kavramı zor olabilir. Beynimiz bir bütün olarak gördüğümüz her şeyi dönüştürür ve gözlerimiz çizdiğimiz şeyin gerçek görüntüsünü yaratmaz. Bu nedenle çizimin işlenmesi zor görünmektedir.

Anime Karakteri Çizmek Zor Mu?
Anime Karakteri Çizmek Zor Mu?

Anime çizmenin zor olmasının ana nedenleri şunlardır:

İlgili Makaleler
  • Gözlem becerileri
  • Perspektif bilgisi
  • Mükemmel teknik ve pratik
  • Ne çizdiğinizi anlama

Animatör olmak için hangi becerilere ihtiyacınız var?

Teknikler ve temel prensipler hakkında bilgi gerektirdiğinden çizim yapmak zor olabilir. Bunlara uygun bazı çizim yönleri, profesyonelleri yeni başlayanlardan ayırır ve anime çiziminde dikkate alınmalıdır. Bunlar çizimin temelleridir. Bunların olmayışı, anime yapmanın ne kadar zor olduğunu merak etmenize neden oluyor. Elbette sizin için aklınızda olanı çizmesi için her zaman bir anime sanatçısı kiralayabilirsiniz , yine de bu yönleri aşağıda kısaca açıklayacağız:

Perspektif : Perspektif, bakış açımıza bağlı olarak her şeyi nasıl gördüğümüzü ifade eder. Asıl nokta, elbette gördüklerimizi daha iyi temsil edebilmemizdir, böylece beynimiz her şeyi sanki üç boyutlu değil, iki boyutlu gibi çizme eğilimindedir.

Anime Karakteri Çizmek Zor Mu?
Anime Karakteri Çizmek Zor Mu?

Biçim: Form, çizdiğiniz herhangi bir konuyu silindir, kare ve üçgen gibi temel şekillere daraltmak anlamına gelir. Örneğin herhangi bir perspektiften silindir çizmeyi biliyorsanız, herhangi bir perspektiften kol çizeceksiniz.

Hat kontrolü: Çizgi kontrolü daha çok fiziksel bir beceridir ve çizgi kontrolüne sahip olduğunuzda çizimdeki çizgileriniz çarpık olmayacaktır. Önemli olan düşündüğünüz şeyi yapmak için elinizi kontrol etmektir.

Değer: Değer açık ve koyuyu temsil eder; Çizime değer katmak çizimlerinize daha fazla derinlik kazandıracak, gerçek ve doğal görünecektir. Doğru görmek: Bu yazının başında da belirttiğimiz gibi çizim yaparken en önemli şey doğru görmektir. Çizimle ilgili her şeyi bilebilirsiniz, ancak bazı şeyleri yanlış görürseniz tüm çizimleriniz yanlış bir referansı temsil edecektir.

Anime çizmek ne kadar sürer?

Anime çizmenin süresi bazı faktörlere bağlıdır: Deneyim: Animeyle ilgili sahip olduğunuz deneyim miktarı, sanat eserinizi çizmenin ne kadar süreceğini etkiler. Önemli olan ne kadar süredir anime çizdiğinizdir. Bazı sanatçılar sanat eserlerini sadece birkaç saatte çizebilirken bazılarının çizimi günler veya haftalar sürebilir. Çizimin temellerini öğrenmek için ne kadar çok zaman ve çaba harcarsanız, sonuçlarınız o kadar iyi olur.

Bilgi ve beceri seti

Anime karakterleri ve insan figürleri çizmek, geniş bilgi ve beceri seti gerektiren bir beceridir. Bir anime karakteri çizmenin süresi, sanatçının anime ve insan figürleri çizmenin temelleri hakkında ne kadar bilgi ve beceriye sahip olduğuna bağlıdır.

Çizimin karmaşıklığı ve detayları

Anime çiziminin detayları söz konusu olduğunda, çizimin ne kadar zaman alacağını büyük ölçüde etkileyebilir. Çünkü bir anime karakteri çizdiğinizde aslında tek bir çizgiden çok daha fazlasını çiziyorsunuz. O karakterin yüzünü ve vücudunu oluşturan her detayı çiziyorsunuz. Çizimlerinize ne kadar çok ayrıntı eklerseniz onları bitirmeniz o kadar uzun sürer.

Renk ve kağıt türü

Kullandığınız renk türü ve kullandığınız kağıt türü, anime çizmenin ne kadar süreceğini etkiler. Yeni başlayan birinin tek bir çerçeve çizmeyi öğrenmesi aylar sürebilir, ancak daha fazla deneyime ve bilgiye sahip birisi için bu daha az zaman alabilir. Anime sanatçılarının sözlerine göre yeni başlayan bir anime sanatçısı için 2-4 saat sürüyor. Daha deneyimli anime sanatçılarının bir fikri ortaya çıkarması ve anime karakterlerini çizmesi bir saatten az ila 1,5 saat sürer.

Anime çizmeye nereden başlamalı?

Anime çizmeye yeni başlıyorsanız, başlamak için en iyi yer anatominin temellerini öğrenmektir. Bu, ellerin, ayakların ve kafa şekillerinin nasıl çizileceğini ve gözler ve burunlar gibi yüz özelliklerinin nasıl çizileceğini anlamayı içerir.

İyi bir çizim rutinine sahip olmak da önemlidir. Çizim sürecini fazla düşünmeden çizim yapabilmelisiniz. Bu şekilde, sanat eserine odaklanabilir ve bunu nasıl yaptığınıza ilişkin tüm teknik detaylardan dolayı dikkatinizin dağılmasına engel olabilirsiniz. Bazı insanlar daire veya kare gibi basit şekillerle başlamayı tercih ederken, diğerleri insan figürleri veya hayvanlar gibi daha karmaşık şekillerle başlamayı tercih eder.

Anime çizmek için perspektif çizmeyi öğrenmeniz ve değer hakkında bilgi edinmeniz gerekir. Perspektifte çizim yapmak, çiziminizin şeklinin farklı açılardan nasıl göründüğünü ve nasıl değiştiğini anlamak anlamına gelir.

Anime çizmek pratik ve sabır gerektiren bir beceridir. Aralarından seçim yapabileceğiniz birçok farklı stil var. Başlayacağınız stil, tercihinize ve becerileriniz için en iyisinin ne olacağını düşündüğünüze bağlıdır. Ve son olarak, anime çizmeyi eğlenceli ve yeni bir deneyim haline getirmek, ona aşık olmanızı sağlayacaktır.

Sevdiğiniz Sanatı Satın Alın//

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu