Köşe Yazıları

Sevdiğiniz Sanatı Satın Alın

Sanat eseri toplamaya başlamadan önce böyle bir kararın ana nedenlerini belirlemeniz gerekir.

Sanat eseri satın almanın ana hedeflerini belirlemek, kişinin sanat toplama yolculuğunun tüm seyrini tanımlayabilir.

 

Sevdiğiniz Sanatı Satın Alın… Sanatı, benzersiz zevkinizi ve estetiğinizi ifade etmek için mi satın almak istediğinizi yoksa zaman içinde değeri artma potansiyeli olan sanata yatırım yapmayı mı tercih ettiğinizi öğrenmek önemlidir.

Yatırım parçaları satın almak, finansal motivasyona sahip birçok sanat koleksiyoncusu için geçerli bir kavram olsa da riskli olabilir çünkü kimse belirli bir sanat eseri değerinin zaman içinde artıp artmayacağını tahmin edemez. Ayrıca, bir sanat koleksiyonuna başlamanın temel nedeni sanat yatırımından kesin bir getiri elde etmekse, köklü sanatçıların eserlerini aramanız gerekir. Ve bu girişim önemli bir başlangıç ​​bütçesi gerektiriyor.

İlgili Makaleler

Deneyimli bir sanat danışmanı, beğendiğiniz ve estetiğini gerçekten takdir ettiğiniz sanatın satın alınmasını savunur. Çünkü her gün bu parçalara bakmak zorunda kalacağınız için kişisel olarak size keyif ve ilham veren sanat eserlerini tercih etmelisiniz. Aynı zamanda sanat eseri satın almak için bütçe belirlemek, sırf sanat eseri fiyatı bütçenize uygun diye sevmediğiniz eserlere razı olmanız gerektiği anlamına gelmez. Öte yandan, fiyatı “iyi bir sanat eserinin” satılması gerektiğine inandığınız tutarın altındaysa, sanat eserlerinin değerini de küçümsememelisiniz.

Sevdiğiniz Sanatı Satın Alın

Gerçekten sevdiğiniz bir parça bulduğunuzda, sanat koleksiyonu için ideal bütçeniz dahilindeyse, fiyatı ister 50 lira ister 1.000 lira olsun, onu satın alın.

Sanat koleksiyonculuğu:

Sanat koleksiyonculuğu korkutucu ve zorlu olabilir. Sınırlı bir bütçeyle sanat koleksiyonunuzu oluşturmaya başlamadan önce, amacınızı keşfetmeniz, değerli ve heyecan verici sanat eserlerini nereden ve nasıl satın alacağınızı öğrenmeniz gerekir. Sevdiğiniz bir şeyi satın almanız ve yolculuğunuzun başından itibaren keyif almanız çok önemlidir. Daha sonra, sanat koleksiyonculuğu konusunda ek deneyim kazandığınızda ve bütçenizi artırma becerisine sahip olduğunuzda, sanata yatırım yaparak onu bir sonraki seviyeye taşımaya odaklanabilirsiniz.

Evrenin Tarihine//

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu