Köşe Yazıları

BALIKESİR İL BAŞKANLIĞI SAMİMİ ELLERDE

Okurlarımız Ahmet Sağlam’ın istifasının alınması ile boşalan Balıkesir AK Parti İl başkanlığı koltuğuna Ekrem Başaran’ın atandığını gazetemizde ve gazetemize ait olan gazetemerhaba.com sitesindeki haberlerde okumuştur.

06 Aralık Cuma günü Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ankara’ya davet edilen Ekrem Başaran, Mesut Eray ve Özkan Savran isimlerini AK Parti Genel Merkezinde kabul ettiğini ve akabinde İl başkanlığı görevini Ekrem Başaran’a tevdi ettiğini de okumuşsunuzdur.

İşte bu atama sonrasında önceki Cumartesi günü Öğretmenevinde Milletvekilleri, Belediye Başkanları, İlçe Başkanları, İl-ilçe yöneticileri, istifası alınan eski İl Başkanı ve İl Başkan adayı olarak Ankara’ya davet edilen Özkan Savran ile Mesut Eray’ın yer aldığı geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenlendi.

İlgili Makaleler

Belli ki AK Parti’de, birlik ve beraberliği vurgulayan, aynı zamanda göreve getirilen Ekrem Başaran’ın etrafında kenetlenildiğine dair mesaj içeren bir hedef belirlenmiş.

Uzun zamandır aleni olarak yansıtılmasa da, görev değişikliği ya da adaylık yarışı sonrası ortaya çıkan ego kaynaklı travmalar dikkate alındığında, bu hedef doğrultusunda düzenlenen toplantıyı takdir ettiğimi belirtmek isterim.

Açıkçası Ahmet Sağlam’ın söz verildiğinde aynı ego hastalığı ile pot kırarak, bu hedefi nerdeyse rayından çıkarıp tüm toplantıyı görev teslim törenine dönüştürme çabası olmadı değil. Hatta bir ara müthiş bir gafla yeni başkana ‘görevi devrediyorum’ yerine kendisini mutlak görerek “görevi tevdi ediyorum” bile demesine rağmen, Milletvekili Yavuz Subaşı’nın doğru müdahalelerde bulunarak Virtüözlüğü ile toplantının ana hedefinden çıkmasını engellediğini söyleyebiliriz.

Ama AK Parti’yi yakından takip eden biri olarak beni asıl sevindiren, adayların yaptıkları konuşmalarda verdikleri samimi mesajlarla birlikte, tüm heyecanına rağmen Ekrem Başaran’ın gerek toplantı boyunca gerekse konuşmasının (ki hazırlanmış metinle boğuşması da dahil) her anında, oldukça samimi olması ve yine her anında kendi değerlerini süslemeden, eğilip bükülmeden aynı samimiyetle yansıtması oldu.

Bana göre bu Samimiyet Balıkesir AK Parti Teşkilatında uzun zamandır ihtiyaç duyulan bir değerdi.

Başaran’dan edindiğim ilk izlenime göre AK Parti İl Başkanlığı’nın hem yeterli donanıma hem de yeterli samimiyete sahip ellerde olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Kalın Sağlıcakla…

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu