GündemGörüntülü HaberlerÖzel Haberler

BALIKESİR’İN İNCİSİ “AYŞEBACI”

Ayşebacı Mahallesi, Balıkesir merkeze en yakın kırsal mahalle olma özelliğini taşıyor. Mahallesinde tarım ve hayvancılık faaliyetleri olduğunu söyleyen Ayşebacı Mahallesi Muhtarı Recep Korkmaz, Mahallesinde kış hazırlıklarının da başladığını söyledi.

Ayşebacı Mahallesinde üç dönemdir muhtarlık görevini sürdürdüğünü söyleyen Recep Korkmaz, “Ben emekliyim. Benim bu 3. Dönem bir tanesi yarım şimdi 2004 te yerel seçimlerde eski muhtarımız tekrar kazanmıştı 2006 da vefat etti eski muhtarımız. 2006 da biz aday olduk 3 sene görev yaptım 2009’a kadar 2009’dan tekrar aday olup 2014 e kadar görev yaptım 2014 te aday olmadım kendi isteğimle. 2019 da tekrar aday olup kazandım. 2019 da 4 aday vardı. 1369 seçmenle girdik seçime biz birinci olarak çıktık. Ben 384 oy aldım. Hiç kimseyle bir problemim yok. Aynı köyde yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

“SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ”

Mahallesindeki çalışmalarla ilgili açıklama yapan Ayşebacı Mahallesi Muhtarı Recep Korkmaz, “Bizim mahallemiz çok yönlü bizde pek toprak kalmadı fakat bunun yanında az ekip çok kazanma şansımız var niye sera var bizde. Topraklarımız çok para ettiği için satıldı. Bunun yanında yollar geçti. Bundan dolayı çok kaybımız oldu. Seracılık yaygın köyümüzde. Şu anda 8-9 tane seramız var. Ayşebacı Balıkesir’de küçük Antalya olarak anılabilir. Minibüslerimiz var esnaflık emeklilerimiz var. Belediyeyle ilişkilerimiz iyi ben köy muhtarlığı yaptım köy muhtarı zamanında köy muhtarı her şeyi kendi yapıyordu. Bir şey oldu mu belediyeden istiyoruz. Alt yapı sorunu şu anda yok su sorunu vardı bu yazın biraz zahmet çektik BASKİ ye dilekçe verdim. BASKİ çalışması sonucunda TOKİ’nin oradan bize bir hat geliyordu ayrı bir hattan köyümüze su aldık. BASKİ’ye teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“MİNİBÜS DURAĞI ÇOK İYİ OLDU”

Nef-Terminal otobüslerinin son durağının Ayşebacı Mahallesi olmasından mutluluk duyduklarını söyleyen Muhtar Korkmaz, “Garajın gelmesi tabi avantaj garajda çalışanlar var. Köyümüzde 4 tane lokanta var onlara yemeğe geliyorlar. Minibüsler var. Öğrenci getirip götürüyorlar. Garaj olmasa nerde burada insan gelecek buraya. Şu an 2 lokanta 1 pideci 1 kokoreççi nasıl çalışıyor? Garajdan gelenler var. Onların da etkisiyle çalışıyor. Şu anda imar var. Kamuoyu yaptığında inşaat olur. İmarlı bir şekilde yaparsanız bir sıkıntı yok ama kesinlikle kaçak yapı yok. Müteahhitler buraya değil bizim hemen altımızda demir yolunun altında 172 tane arsa var. Onlar şu anda bitti bitecek. Müteahhitler genellikle orayı gösteriyor çünkü orada hem imar var hem de düzenli bir şekilde” ifadelerini kullandı.

“SAKİN VE HUZURLU BİR MAHALLEYİZ”

Sakin ve huzurlu bir mahalleye sahip olduklarını söyleyen Ayşebacı Mahallesi Muhtarı Recep Korkmaz, “ Yolların olması gerekiyor Altıeylül Belediyesine dilekçe verdik. Belediye çalıştı kışa gelince de kaldı. Seneye nasip olursa asfalt olacak. Minibüsçülük, seradan gelir sağlıyoruz. Emekli insanlarımız çok. Köyümüzde sıcak para akışı devamlı oluyor. Köyümüzde 1 tane okul var ilk ve orta derece. Benim minibüsüm var şu anda çalışıyor. Şoförüm var. 1993’te girdim minibüsçülüğe. 29 tane minibüsümüz var. Havuz sistemi var her ayın 15 de belediye hesap keser havuzdan herkes parasını eşit şekilde alır. Gece 11’e kadar minibüslerimiz çalışıyor. Sabah 06:45’de başlıyoruz” ifadelerini kullandı. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Toki 2. Etap yoluna 3 metre toprak bile vermediniz ya bunun hesabi sizlerden soracak yenimahalle.
    Pazarda at kosturamayacaksiniz yakinda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu