Köşe Yazıları

BALIKESİR’İN YILDIZLARI

Güneşli günlerin kapı araladığı yaz ayları, capcanlıdır Balıkesir’in sahillerinde. Durgun sular bir martı çırpınışının kanatları gibi hareketlenir adeta…

Ayvalık, Akçay, Altınoluk, Burhaniye, Bandırma, Erdek ve sahile yakın ilçeler 34- 41-06 …plakalarla dolup taşar. Bu hafta yine deniz kenarında denize girmek isteyenler kapladı kumsalları. Şezlongların üzerinde rengârenk havlular atılmış, kiminin kitap okuyor olması kiminin küçük çocukları ile ilgilenmesi ve güneşlenmesi göze çarptı. Salgından uzak bir yaşam havası hâkim körfezde.

Pandemi salgınının kontrollü yaşam olarak geçirildiği bugünlerde sadece denize girmek isteyenlerin tercih noktası değil Balıkesir. Aynı zamanda termal zenginliği ve lavanta çiçekleri ile donatılmış ilçelerinde fotoğraf çektirmek, temiz havayı içine çekmek isteyenlerin de tercih noktası.

İlgili Makaleler

Bu dönemde, Balıkesir’in insanı daha az temas ve kalabalıklardan uzak bir şekilde yalnızlığı tercih ediyor. Şehre kıpırtı veren misafirler, Yazlık evi, dağ evi derken kanatlanıp uçtu buralara.

Balıkesir’in merkezinde ise sokaklar sessizleşti, daha çok deniz havası ve doğa ile iç içe yeşilin teması ile buluşuyor Balıkesirliler.

Trafik mi? Şehir merkezinde trafik, Büyükşehir Belediye Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın kavşak noktalarında projelendirilerek yaşama geçirdiği nokta atışlarla rahatlığa ulaşma yolunda. Bugünlerde sıkıntısız ve rahat.

Trafik ışıklarında uyarı yazıları ile hala pandemi hatırlatılıyor. Evde Kal, Maske tak, mesafe yazıları kırmızı, sarı ve yeşil yanıyor hala. Körfez yolunda özellikle sabah ve akşam saatlerinde zaman zaman yoğunluk gözlenen geçtiğimiz yılları düşünürsek bu yıl daha bir düzene girmiş yol hali mevcut. İlçe merkezlerinde haliyle nüfus yoğunluğunun artmış olduğunun işaretini trafikte yoğun bir şekilde  hissediyorsunuz.

Haa bir de Bayram hazırlıkları var. Bayram için yol hazırlığında olanlar. Yada gelmiş olup, dönmeyi bayrama kadar henüz düşünmeyenler. Havaların sıcak olması,  belirli saatlerde gözlemlenen yoğunluklara neden oluyor ancak, ciddiye alınacak boyutta değil. Sıcaklıklar karşısında duyarlılık gözleniyor öğle sıcağında sessizlik ve “hiç kimse yok buralarda” diyebilirsiniz ancak, gün batımı ile nükseden Balıkesir’in misafirleri sahillerde hareketliliği sağlayan yıldızlar gibi. Kalın sağlıcakla.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu