Köşe Yazıları

Bandırma Belediye Başkanı Başkan Tolga Tosun Hangisi Doğru?

Pandemi sonrası verilen izinlerin akabinde, yapılan programlarda kurallara uyuluyor mu?

Kıymetli okurlarımız bu ilk cümlemiz önemli bir soru.

Maske mesafe ve hijyen üçlüsünü çocuklardan tutun, yetişkinlere kadar biliyorken buradaki en önemli husus, bu kurallara uyumun ne derece sağlandığı. Hele ki halkın karşısına çıkan örnek profil gördüğü siyasetçi iseniz bu işi ciddiye alın.

İlgili Makaleler

Şehrimizi yönetenlerin ve özellikle bir kenti yönetmek için halktan güvenoyu alanların halka karşı örnek oluşturması elzem. Halkın gözlerinin içine baka baka pembe yalanlar söylemekse ustalık ister. Usta siyasiler bu işi bilir. Yaptıklarını söylerken, yazarken yüzüne gözüne bulaştırmaz. Şehrin usta siyasetçilere ihtiyacı var.

Öncelikle bu konulara dair geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun’a iki sorum olacak?

Hemen belirteyim bazılarınız diyebilir ki arayıp bir sorsaydınız?

Size cevabım şu; 23 yıllık deneyimim bana diyor ki “Klasik siyasetçi zihniyeti”  Kendisini usta siyasetçi olarak düşünen kişilerin klasik cevabı “şuan toplantıdayım ben size dönüş yapayım” Bu görüşme sonrasında arar mı dersiniz? İletişim ve benden dilini iyi okuyan belgeli bir uzman olarak şunu söyleyebilirim ki konu net ise, cevap bulanık değildir…Bulanık suda kaybolanın sizi aramasını beklemeyin.

Bandırma Belediye Başkanı Av.Tolga Tosun’un sayfasına taşıdığı yazı ve paylaşım bir Avukatın yada siyasetçinin ya da bir Belediye Başkanının yapacağı şey değil!

-İlk sorum bu paylaşımı kim yaptı?

-İkincisi bu paylaşım yapılırken, ‘kişi, bazen kendi yalanına inanırmış’ derler, bu paylaşımın arkasında hala duruyor mu?

Gelelim Tolga Bey’in paylaşımına

Av.Tolga Tosun’un cümleleri şöyle diyor:

Barış Manço Kültür Merkezinde Valilik izni ile Pandemi kurallarına dikkat edilerek gerçekleştirilen Bandırmaspor Olağanüstü Genel Kurul Kongresine katıldık.

Peki bu fotoğraf ne diyor?

Birincisi, maske tamam. Peki;  Valilik izni ile kurallara uymak demek, maskesiz kişilerinde olduğu bir fotoğraf içine, hem de safları sıkı tutarak poz vermek hele ki “kurallara  dikkat edilerek ”demek halkın gözüne baka baka nasıl örnek olmak demek?

Tolga bey kuralları uygulayalım.

Uyguladığımızı düşündüğümüz kurallarda, halkı yanıltmayalım. O işin içinde yalan olur, virüs olur kaybolur gidersiniz…

Valilik size mesafesiz fotoğraf verin demez.

Valilik size maskesiz temaslarda bulunun demez.

Valilik size kurallara uyulmamış bir fotoğrafı koyun halkın karşısına demez.

Valilik size “Valilik izni ile Pandemi kurallarına dikkat edilerek gerçekleştirilen” yazıp ta dikkat edilmemiş bir tablo çizip yanlış mesaj verin demez.

Koronavirüs salgını, hassasiyeti de üst seviyede taşımayı da gerektiriyor. Sadece vakalardaki kıpırdamalara bakmak bile bunun için yeterli. Sayıların bir önemi yok çünkü bizim için bir kişi dahi olsa can’dır ve bu can önemli ama bir değil biniz. Yaşamdan kopup giden ve sebebin bir virüs olması herkesi üzüyor.

Tolga bey Bandırma’da vaka yok sanmayın yada olmaz demeyin biz ne başkanlar duyduk virüse yakalanan. Size yada sevdiklerinize bulaşması muhtemel bir virüs bizler içinde muhtemel

Virüs varsa, öz denetim ve öz denetimle birlikte örnek denetimlerde var.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu