Özel Haberler

BU BÖREKLER MİDE YAKMIYOR

Söz Sanayi’nin köşemizde haberlerimiz ile sanayi esnafının nabzını tutmaya devam ediyoruz. Sanayi esnaflarımızdan bu haftaki konuğumuz Börekcim adlı işyerinin sahibi ve işletmecilerinden  Mustafa Günay ve Şirin Günay oldu.

İşletmeciliğini Mustafa Günay ve Şirin Günay çiftinin yaptığı Börekcim Yeni Sanayi Sitesi Cumhuriyet Caddesi’nde hizmet vermeye başladı.  Gıda  sektöründe henüz çok yeni olmalarına rağmen büyük beğeni ile hizmet veren firma mide yakmayan börekleri ile şimdiden nam saldı.

Müşteri memnuniyeti ile birlikte kaliteyi ve insan sağlığını en önemli ana amaç olarak gören Günay çifti müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla tüm üretim ve hizmet süreçlerini kaliteyle sürdürdüklerini belirttiler.

“Böreğimizi tanıtalım istedik”

Günay, yaptığı açıklamada “Sanayide henüz çok yeniyiz. Biz senelerdir Balıkesir’de Günay Motor olarak hizmet veriyoruz. Sanayide böyle bir boşluğun olduğunu fark ettik. İşyeri babamın kendi yeri. Mekan ve konum olarak da yeri çok güzel. Değerlendirelim istedik. Sanayide bir bayanın oturabileceği daha temiz bir yerin olması gerektiği, sadece börek üzerine bir yerin olmaması gibi birçok sebebi birleştirip burasını açmaya karar verdik. Genellikle unlu mamuller olarak birçok firma var. Sadece börekçi olarak bir yer açalım istedik. Gerçekten lezzetli börekler yapıyoruz. O böreğimizi tanıtalım istedik” dedi.

“Soğan ile kıymayı dengeliyoruz”

İşin ayrıntılarına değinen Günay, “Börekte önemli olan ilk önce suyun kalitesidir. Kaliteli su kullanıyoruz. Kıymalı börek çok soğanlı ve yağlı olarak bilinir. Ama bizim böreklerimiz o şeklide değil. Soğan ile kıymayı dengeliyoruz. Kıymada zaten karkas et kullanıyoruz. Soğanı kavurup süzgülerden geçiriyoruz. Asitli suyu gitmiş oluyor. Sonrası kıyma ile karıştırıyoruz. Su dediğim gibi önemli arıtma suyu kullanıyoruz. Terkos sulardaki kötü koku böreklerin içine illaki işliyor. Biz de o yüzden arıtma su kullanıyoruz. Daha hijyenik de oluyor. Bunun haricinde pişirmenin de önemi çok büyük. Biz döndürmeli kapağı açmadan içerisini sıcak tutabilecek en son teknoloji fırını tercih ettik. En son kalite ve teknoloji bir fırın. En son üzerine buhar veriyor. Buhar da ayrıca bir lezzet katıyor. Fırından çıkarttıktan sonra yağı kalırsa onları da süzüyoruz. Her şeyine dikkat ettiğimiz için de mide yakmıyor” şeklinde konuştu.

“Sanayi insanı en iyi hizmeti hak ediyor”

İleriki hedeflerinden de bahseden Şirin Günay, “Sabah 6:00’da burada oluyoruz. 7:00-7:30 arası böreklerimizin hepsi pişmiş, tezgahlarda yerini almış oluyor. Öğle saatlerinde boşluk oluyor. Müşterilerimizden sabah börek yedik öğlen de börek yemek istemiyoruz diyen de börek bize yeterli gelmiyor diyen de var. O yüzden onu doldurmak istedik. Izgara ustamız çok güzel. Özellikle sanayideki bankalarda çalışan bayanlar, sabahları börekleri yiyoruz kalorileri alıyoruz, diyorlar. Onlar için  Tavuk ve ton balıklı salata yapacağım. Ben kendim de zaten çok severim. Sanayi insanın iyi bir sunum ve servisi hak ettiğini düşünüyorum. Mekanı yaparken bir Mimarla çalışmadık. Kendimizden bir şeyler katarak en güzelini oluşturmaya çalıştık. Oturduğu zaman zevkle oturacağı, sağına soluna bakarken bile hoş bir sıcak bir mekan olmasını istedik. Sanayi insanı en iyi hizmeti hak ediyor. Sanayi insanı ağır işçiler. Yaparken de bunları hep düşündük. Yaptığımız limonatayı bile ben yapıyorum. Ev limonatası. Her gün 19 litre limonatayı tüketiyoruz burada. Taze sıkılmış meyve sularımız mevcut. Zaman geçtikçe daha da iyi olacağını, daha fazla kitlelere ulaşacağımızı düşünüyoruz” dedi.

“En çok bakteri üreten nesne para”

Hijyenin önemine değinen Günay, “Bayanlar  da artık sanayiye geliyor. Araçlarını getiriyorlar ve bekleyecek temiz ve nezih bir mekan arıyorlar. Temizliğe ben kendim çok önem veriyorum. O konuda gerçekten eşim ve ben çok hassas davranıyoruz. Bizde ücreti bile bir kişi alır. Çünkü diğer arkadaşlarımız börek tutuyor, kesiyor. Müşteri gayri ihtiyari parayı onlara uzatıyor ama ben diyorum ki onlar börek kestikleri için para alamıyorlar. Sonuçta en çok bakteri üreten nesne para. Onlara dikkat ediyoruz. İnşallah daha da iyi olacak. 200 metre karelik bir alanda hizmet veriyoruz. Dışarda da masalarımız var. Isınma olarak sanayide doğalgaz olmadığı için elektrik ile işlem yapıyoruz. Kışın da klima ile ısınma sağlayacağız. Müşterilerim ne güzel bir mekan dediğinde siz en iyisini hak ediyorsunuz diyorum. İzmir’de Bursa’da hep bu tür mekanlar var. Bizim Balıkesir’imizde de olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Müşteri memnuniyeti

Çaylarının da çok sevildiğini dile getiren Günay, “Sabah biz güne çok erken başlıyoruz.  Akşam sanayi saatine kadar açığız. Çünkü akşam 17:0’ye kadar biz zaten böreğimizi bitiyoruz. Kalmıyor da zaten. Paket servisimiz de başlayacak. Çayımızı da çok beğeniyorlar. Çayın da en kalitelisini kullanıyoruz. Biz burada açmadan 15 gün boyunca sabah akşam çay içtik. Çay kazanımızın en iyisini aldık ve artıma su ile çayımızı demliyoruz. 15 gün çay denedik. Her gün farklı bir çay denedik. En güzel tadı ve rengi tutturmayı denedik  ve başardık. Şekersiz içenler çayın tadını daha da iyi anlıyor. 15 gün sonunda kararımızı verdik. Müşterilerimize sürekli soruyoruz. Beğenmedikleri bir durum olup olmadığını. Bir müşterimiz ‘Ben senelerdir börek yiyemiyordum. Sizin böreğiniz midemi yakmadığı için gelip yiyebiliyorum teşekkür ediyorum’ dedi. Bu gerçekten önemli. Zaten burada güler yüzümüzü hiç eksik etmiyoruz. Müşteri memnuniyeti bizler için birinci sırada yer alıyor” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu