Görüntülü Haberler

CHP İL BAŞKANI SARI: “PANDEMİDE EĞİTİM SORUNLARINA ÇÖZÜMLERİMİZ VAR”

 

CHP İL BAŞKANI SARI: “PANDEMİDE EĞİTİM SORUNLARINA ÇÖZÜMLERİMİZ VAR”

 

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı Pandemi sürecinde eğitim sorunları ve çözüm önerileri hakkında açıklama yaptı.

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda Pandemi sürecinde eğitim sorunları ve çözüm önerileri hakkında açıklamada bulundu. CHP İl Başkanı Serkan Sarı tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak CHP tarafından açıklama yapıldığını söyleyerek başladığı açıklamasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan 14 maddelik Pandemi sürecinde eğitim sorunlarına dair çözüm önerisi beyanını tekrar etti.

 

EĞİTİM SİSTEMİ FELÇ OLDU ”

Parti İl Başkanı Sarı yaptığı açıklamada, “Ülkemizde pandemi sürecinde her alanda olduğu gibi eğitim alanında da ağır sorunlar yaşanıyor. 18 yıllık AK Parti hükümeti döneminde günübirlik politikalar ile bilimsel ve rasyonel olmaktan çıkan eğitim sistemi felç olmuştur.  Yeni eğitim öğretim yılı başlarken pandemi nedeniyle uzaktan eğitim alacak öğrencilerin çoğunun evinde internet ve televizyon bulunmamaktadır. Bu çocukların eğitim alamayacakları bu günden açıktır. CHP olarak çözüm arayacağımız en temel alanlardan biri budur. ”ifadelerinde bulundu.

 

SOSYAL DEVLET ANLAYIŞI VURGUSU YAPILDI

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, “ Pandemi süreci sosyal devlet anlayışının önemini bir kez daha gözler önüne sermektedir. İktidarın yapması gerekenler bellidir. Biz iktidar adayı bir parti olarak çocuklarımız için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Çocukların geleceği siyaset malzemesi olamayacak kadar değerlidir. Bu başlıklar ile belediyelerimize bir görevlendirme yazısı gönderdik. Pazartesiden itibaren başlayacak okulların dezenfeksiyon işlemlerine başlanmıştır. Okul girişlerinde maske ve dezenfektan kitleri yerini aldı. Kırtasiye malzeme desteği ile ilgili belediyelerimiz gerekli çalışmalara başladı. ” dedi.

 

YÜCEL YILMAZ’A ÇAĞRIDA BULUNULDU

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, “Geçen gün Susurluk’un Ilıca Mahallesi’ne yaptığımız ziyarette çocuklar yolumuzu keserek internete bağlanamadıkları bilgisini verdiler. Bu yüzden de derslerini takip edemediklerini söylediler. Buradan Büyükşehir Belediye Başkanımızı Yücel Yılmaz’a bir çağrıda bulunmak istiyorum. Balıkesir’de hiçbir çocuğumuzu eğitim hakkından mahrum kalmamalıdır. Balıkesir Belediyesi bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. ” diye konuştu.

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu