Semra AMAN AKYÜREK

CHP İL’DE KONGRE

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kongreleri arasında ilk kez farklı bir kongre gözlemlediğimi belirtmeliyim. Heyecandan dokunsak düşecekmiş gibi görünen Ender Biçki ve gözlerini cep telefonundaki whatsapp görüşmelerinden ayıramayan Serkan Sarı… Önceki İl Başkanlığı kongresinden daha bilinçli ve dikkatli adımların atıldığı iki listenin yarıştığı ve gerginliğin tavan yaptığı anlar olmadı değil. Oldu ama, ne gerginliği…?

Üç’ü birarada tadı ileride neyi getirir?

*Gerginlikten önce, kongrenin güzel ve özel yanlarından biraz bahsedelim. İzlediğim sıradışı bir kongreydi. Hele ki üç milletvekilinin ‘CHP söz konusu gerisi teferruat dercesine yumruklarını havaya kaldırmaları görülmeye değerdi. Çünkü vekillerin İl Başkanlığı seçimindeki kongre heyecanı da farklı beden dilleriyle konuşmalarının işaretiydi. Herkes olumlu mesajları alıyor ve salon onların konuşmalarıyla pozitif bir enerji topluyordu. Ta ki Gala Düğün salonunda vekiller, ayrı kapılarda, farklı isimlerle buluşsalar da, kulisleri hızlandırsalar da, soluklanmak için dışarıya çıktıkları bir anda ortam gerili vermişti. Çünkü listeler okunmaya başlanmış aynı ismin iki yerde de bulunması söz konusu diyen Divan Başkanının sözleri araya girmişti. Ender Biçki diyenle Serkan Sarı diyenler arasında hoş olmayan cümleler dökülüyordu ağızlardan ve birileri kavganın dozunun artmaması için, gergin olan iki kişinin ayrı ayrı hem ağzını kapatıyor, hem de elini kolunu tutuyordu. O anda gruplaşmalar öne çıktı. Yaka paça biri dışarıya çıkartıldı. CHP’liler arasından biri ‘gazeteciler var sakın ha! Televizyonda var eyvah! diye bağırıyordu… Ama olan olmuş olmuş görüntüyü alan basın çoktan merkeze görüntüyü geçmişti…

İlgili Makaleler

Bu üçlü ’ye dikkat!

*Kongrede Milletvekillerinin ‘Birlikte CHP’yiz’ gösterişi bu kez hatalara prim verilmeyecek mesajlarını biraz daha öne çıkıyordu. Üç milletvekili ile birlikte eski milletvekilleri de dâhil, Parti içinde şahıslarla ilgili, farklı fikirler taşıyordu ve bu gerçeği ustaca sahnede örtbas ediyorlardı. Tanıdığım günden beri üç vekilinde ‘hem kızarız hem severiz’ misali bir kardeşlik örneği idi aslında bu. Kim kardeşi ile kavga etmeden ömür geçiriyordu ki? Bir düşünün aile içindeki çekişmeleri… Üçü bir arada tadında İç çekişmeler yaşasalar da, bu kez partililerinin önünde didişmeyen, kızsalar da ustaca belli etmeyen üç vekil… Örnek olacak cinsten değil miydi?

İnce’den ince mesaj Balıkesir’den fayda yok!

*Yalova Milletvekili Muharrem İnce kongrede konuşma yapanlar arasındaydı. Sahnede epey konuştu. Konuştu ama konuşması sırasında sık sık mikrofonun azizliğine uğrayan Milletvekili İnce’nin yardımına Yalova İl Başkanı yetişti. Milletvekili İnce, Balıkesir CHP İl’e de inceden bir mesaj gönderdi.’ Bize fayda yine Yalova İl Başkanından var diyerek sürekli bozulan mikrofon ve ses hışırtılarının konuşmasına engel olduğunu belirterek Balıkesir’de bunu yaşıyorum dedi ve organizasyonun kusursuz olması gerektiğini düşündüğünü ifade eden göndermeler yaptı.

Salonu dolduran CHP’liler arasında umudunu yitirmiş CHP’lilerde vardı, umut taşıyan ve gerçekten bu kez olacak diye inanan CHP’lilerde. Ve en önemlisi Büyükşehir Belediyesi ile ilgili gidilecek yöntemle ilgili sır açıklanmıştı. Fakat kimse anlamadı… Bir başka köşe yazısında bu konuya dairde anlatacaklarım önem taşıyor.

CHP Balıkesir il de Yeni Başkan Serkan Sarı. Gençlerin özellikle istediği ve bazı vekiller arasında da ‘Ben Serkan’a güveniyorum. Biçki bizi yanılttı’ diyenlerin ardından ve gör bak Sarı olursa durum vahim diyenlerin arkasından bu cephe daha çoook konuşulur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu