Köşe Yazıları

Evinizin Balkonunu Güzelleştirin

Evinizin Balkonunu Güzelleştirin

Hanımların sabah kahvaltılarının yada sabah kahvelerinin vazgeçilmezleri arasındadır evlerin balkonları. Seyri de güzelse ne ala..

Havaların ısınmasıyla birlikte evlerin en çok sevilen mekanı balkonlar yeniden hayatımıza dahil oluyor. Bahar ve yaz aylarında keyifli kahvaltıların, romantik akşam yemeklerinin ve günün tüm yorgunluğunun atıldığı kahve saatlerinin ana mekanı olan balkonlar, sıcak havanın tadını doyasıya çıkarma fırsatı sunarken, evlerin de gözdesi olmayı başarıyor. Hal böyle olunca balkonların dekorasyonu da bir hayli önem kazanıyor. 20’li yaşlarımızda Bigadiç ilçesinde düzenlenen moda günlerine katılmıştım.Halk Eğitim tarafından eğitim alan kursiyerlerin kıyfetlerini tanıtıyor ve podyum yürüyüşü gerçekleştiriyorduk.Şimdi o günlerde kullanılacak renkler konusunda istişare ederken sadece kendi üzerimizde değil aynı zamanda yaşadığımız evde,işte balkonda,gözümüzün önündeki taburede bile renk ve canlılığın önem taşıdığını konuşurduk.

Bugünkü konumuz evlerimizdeki balkonlar. Enerjimizi yüksek tutacak güzellikte kıyısına bucağına dokunursak keyifle oturmanında tadına varmış oluruz diyerek birkaç öneride ben sunmak istiyorum.Bu konuda aldığımız eğitim içerikli bilgilerinde yardımı ile…Umarım sizlerede fikir sunacaktır.

İlgili Makaleler

***

Yaz aylarında evin gözde mekanı olan balkonlarda ufak dekoratif değişiklikler yaparak, keyifli ve sıcak bir alan oluşturulabilir. İlk olarak dekorasyonda ön plana çıkan “doğaya dönüş” trendinden ilham alarak birbirinden farklı çiçek ve bitki türlerine yer vererek doğal bir ortam yaratılabilir. Balkonun büyüklüğüne ve zevke göre çiçekler farklı şekillerde konumlandırılabilir. Alan büyükse kiremit, metal ve mermer gibi farklı malzemelerden hazırlanan saksılarla şık bir görünüm elde edilebilir. Eğer balkon küçükse duvara asılan ahşap raflarda, balkon demirlerinden sarkan askılara ya da tavana sabitlenen saksı tutucularına çiçekler yerleştirilebilir. Bununla birlikte balkonun farklı köşelerinde hasır sepet ve puflara yer verilerek, daha da zengin bir görünüm elde edilebilir. Zeminde ise hem dekoratif hem de işlevsel yönüyle yaşam alanlarında sıklıkla tercih edilen kilimlere yer verilebilir.

***

Balkon dekorasyonunda dikkat edilmesi gereken en önemli konular arasında mekanın büyüklüğüne göre uygun ürünlerin tercih edilmesi yer alıyor. Eğer balkon genişse zevke uygun olarak özgürce ürün seçimi yapılarak; çok daha konforlu bir alan yaratılabilir. Küçük balkonlarda ise daha sade ve minimal parçalara yer verilerek; son derece şık, düzenli ve huzurlu bir alan oluşturulabilir. İki kişilik olan tasarlanan ve şık bir görünüme sahip olan ahşap ya da mermer detaylı sehpalar seçilebilir. Aynı zamanda iki katlı tasarımıyla işlevsellik sunan sehpalar da ufak balkonlar için güzel bir seçenek oluyor.

Bununla birlikte yazı anımsatan desen ve renklerle tasarlanan dekoratif yastıklarda da balkonların ruhu hızla değiştirilebilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu