Gündemİlçe Haberleri

Göz Nuru Ürünler Sahiplerini Bekliyor

Göz Nuru Ürünler Sahiplerini Bekliyor. Balıkesir’in Edremit ilçesinde Bostancı Mahallesinde Halk Eğitimi Merkezi yılsonu sergisi açılışı gerçekleşti. Kursiyerler yıl içerisinde yapılan el emeği göz nuru ürünlerini sergilediler.

Göz Nuru Ürünler Sahiplerini Bekliyor

Goz Nuru Urunler Sergide Sahiplerini Bekliyor 1

Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri devam ediyor. Edremit Halk Eğitimi Merkezi’nde kursiyerler  sene boyunca yaptıkları el işlerini sergiye dönüştürdü. El emeği göz nuru ürünler sergilenmeye devam ediyor.

 

Goz Nuru Urunler Sergide Sahiplerini Bekliyor

Edremit kaymakamı Ahmet Odabaş sergiye katılım gösterdi. Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürü yaşar Ciğer, kurum amirleri ve kursiyerlerde katılım gerçekleştirdi. iha’nın edindiği bilgiye göre sergide birbirinden güzel el işi ürünler göz doldurdu.

Hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla açılan kursların önemini vurgulayan Kaymakam Odabaş, kursların açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek kursiyerlere başarılar diledi.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

gazetemerhaba.com

 

Edremit Hakkında

Balıkesir ilinin batısında, Ege Denizi kıyısındaki ilçedir. Edremit, Balıkesir ilinin üçüncü en büyük ilçesi olup zeytincilik tarımı ve Kazdağları ile bilinir. İç turizmin ilk önemli merkezlerinden olan Altınoluk ve Akçay bu ilçededir.

Edremit, Antik Çağ’daki adı ile Adramytteion, MÖ 1443 yılında Pidasus adı ile Burhaniye İskelesi civarındaki Karataş mevkiinde kurulmuş bir şehirdir. Truva-Bergama yolu üzerinde bulunmasından dolayı birçok baskınlara uğramış bir ara, harap bir halde Lidya Kralı Krezüs’ün eline geçmiştir. Kralın kardeşi bu şehri yeniden yaptırmış hatta süslemiş ve kendi adı olan Adramys ismini vermiştir. 1231 yılında, Türk akıncıları Edremit’e saldırmıştır. Türk Komutanı Yusuf Sinan’a şehrin anahtarı teslim edilmiştir. 1336 yılında Karesi topraklarının Osmanlı’ya geçti. Edremit de Orhan Gazi tarafından Osmanlı Devleti hudutları içine alınmıştır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu