Özel Haberler

SANAT KİMİN İÇİN?

Sanatçı, toplumun ışığı, görülmeyeni gösterenidir. Sanatçılar 5’inci Geleneksel Sanat Sokağı Şenliği’nde buluşarak, yaptıkları çalışmaları anlattılar.

5’inci Geleneksel Sanat Sokağı Şenliği, Balıkesir Merkez ve ilçelerden çok sayıda sanatçının katılımıyla gerçekleşti. 75. Yıl Şehitler Parkı’nda kurdukları stantlarda çalışmalarını sergileyen sanatçılar, sanatın neden önemli olduğunu anlattılar.  Balıkesir Güzel Sanatlar Derneği’nin öncülüğünde ve Altıeylül Belediyesi’nin destekleriyle hazırlanan şenlikte sanatçılar Büyükşehir MERHABA’ya konuştular.

Filiz Altıok Durak: Ben Amasyalıyım. Emekli İngilizce Öğretmeniyim. Balıkesir’de yaklaşık 25 yıldır yaşıyorum. Evliyim ve bir kızım var. Aynı zamanda Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneği (BAYŞAD) üyesiyim. Eylül Filizleri adlı kitabımı imzalamak üzere 5’inci Sanat Sokağı Şenliği’ne katıldım. Balıkesir’de sanata ve sanatçıya verilen önemi gördükçe mutlu oluyorum. Sanat her zaman ön plana çıkarılmalı diye düşünüyorum.

Selim Necdet Mutlukan: Ben 72 yaşındayım. 32,5 sene devlete hizmet ettikten sonra emekliye ayrıldım. 21 Senedir de emekliyim. Ama emekli olduktan sonra oturup bir köşede kalmamak için bir takım hobiler edindim. Resim, karikatür yapıyorum. Aynı zamanda ahşap yakarak zamanımı geçiriyorum. Ahşap yakma resimleri, Osmanlı zamanında oryantalist ressamların yapmış olduğu eserleri ben Turizm Bakanlığı’ndan satın aldım ve çizip yakmalarına başladım. Yazın Altınoluk’ta yazlığıma gittiğim zaman deniz kenarından toplamış olduğum çakıl taşlarını boyayarak bir şeyler üretmeye çalışıyorum. Eğer bunları yapmazsam oturup bir kenarda çökerim.

Ayfer Kıvrak: Amatör olarak vitray sanatıyla uğraşıyoruz. Hocamız Akif Ovacık öncülüğünde çalışmalar yapıyoruz. Yaklaşık 3 yıldır vitray yapıyoruz. Kendimizi gün geçtikçe geliştirmeye çalışıyoruz. Çok zevkli ve insanı gün geçtikçe rahatlatan bir çalışma vitray. İnsanın beynini her şeyden uzaklaştırıp, dinginleştiriyor. Unutulmaya yüz tutmuş olan bu sanatı daha modernize edip, günümüze uyarlıyoruz.

Edibe Şahin: Biz Sındırgı’dan geliyoruz. Sındırgı’ya özgü yöresel ürünlerimizi sergiledik. İlçemizin özel Yağcıbedir Halılarını da sergiledik. 5’inci Geleneksel Sanat Sokağı Şenliği’ne geldik. Şenlikte Sındırgı adına standımızı açtık. Ürünlerimizi sergiliyoruz. Tüm materyaller Sındırgı’daki Hanımeli Pazarı’ndaki bayanlar tarafından yapılıyor. İlçemizi güzel bir biçimde temsil ediyoruz.

İrem Yaşar: Ben Güzel Sanatlar öğrencisiyim. Resim yapıyorum. Müzikle ilgileniyorum. Sanatın ve sanatçının her zaman desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Sanat ne kadar gelişirse insanlar da o kadar gelişir. O yüzden sanat adına yapılan tüm faaliyetleri önemsiyorum. Bu tür aktivitelerin artırılması gerektiğine inanıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu