Köşe YazılarıBedia Uçak

Sıcakta Serinlemek için Öneriler

Sıcak hava dalgası sırasında yeterli miktarda su içmek önemli. Terleme yoluyla kaybedilen sıvıları yerine koymak için bol miktarda su içmek gerekiyor. Susamış hissetmeseniz bile su içmek öneriliyor.

 

Sıcakta Serinlemek için Öneriler… Şekerli içeceklerden, alkol ve aşırı kafeinden kaçının, çünkü bunlar su kaybına neden olabilir. Her zaman yanınızda bir su şişesi bulundurun ve susamamış olsanız bile içmeye devam edin. Konuyla ilgili uzman yorumlarından derlediğim bilgiler arasında bazı önerilerde var. Bugün bunları sizlerle paylaşacağım.

Gündüzleri perdeleri veya panjurları kapatmak, yaşam alanına giren sıcaklık miktarını azaltmaya yardımcı olur. Sağlık Bakanlığı da sıcak havalarda iç mekanlarda serin kalmak için evlerde perde kullanımını ve uygun saatlerde havalandırma yapmayı önermektedir. Ayrıca, fan veya klima kullanarak serin bir ortam sağlanır. Eğer bir klimanız yoksa, kütüphane, alışveriş merkezi veya toplum merkezi gibi klima kullanılan halka açık yerlerde vakit geçirmeye çalışın.

Sağlık Bakanlığı bol ve açık renkli kıyafetlerin tercih edilmesi öneriyor. Bu tür kıyafetlerin hava dolaşımını sağladığı ve vücudu serin tuttuğu belirtilmektedir. Amerikan Kalp Derneği de, sıcak havalarda bol, hafif ve açık renkli kıyafetler giymeyi önermektedir. Bu tür kıyafetler daha iyi hava akışına izin verir ve güneş ışınlarını yansıtarak vücudu daha serin tutar. Pamuk gibi nefes alabilen kumaşlar, terin buharlaşmasını sağlayarak serinlemeye yardımcı olur.

Bir sıcak hava dalgası sırasında vücut sıcaklığını düşürmek için serin duş veya banyo almayı önermektedir. Bu, hemen rahatlama sağlar ve serinlemeye yardımcı olur. Ayrıca, duş almanın mümkün olmadığı durumlarda, nemli bir bez kullanarak açıkta kalan cildi serinletebilirsiniz. Aynı öneri Sağlık Bakanlığı tarafından da destekleniyor.

…Sıcakta Serinlemek için Öneriler..

Daha fazla köşe yazısı için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu