GündemTürkiye Gündemi

Tabip Odası: “Pandemi Kontrolsüz İlerliyor”

Tabip Odası: “Pandemi Kontrolsüz İlerliyor”

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan koronavirüs pandemisi sürecinin kontrolsüz bir şekilde ilerlediğini söyledi.

 “ASIL GÜNDEM UNUTTURULUYOR ”

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 13-19 Mart tarihleri arasındaki İl bazlı kovid-19 vaka sayılarını içerek risk haritasını paylaşması üzerine bir açıklamada bulundu. Uçan ülke genelinde pandeminin kontrolsüz bir şekilde ilerlediğini dile getirdi. Kademeli normalleşme sürecine yönelik de değerlendirmede bulunan Uçan, “Pandemi hız kesmeden, kontrolsüz, kendi halinde, almış başını gidiyor. Ayrıca herkes izliyor. Mış gibi yapılıyor, yapay gündem maddeleri ile asıl gündem unutturulmaya çalışılıyor. Kongreler, açılıp-saçılmalar, ayrıca kademeli geçiş ucubeliği devam ediyor.” dedi.

 “YÜZDE 250 ORANINDA ARTIŞ VAR”

Uçan İstanbul Sözleşmesi fesih kararı, Gezi Parkı’nın Vakıflara devri konusu ve Merkez Bankası’nda yaşanan görev değişikliği gibi farklı konularla ülke gündeminin meşgul edildiğini iddia etti. Necdet Uçan şuanda asıl sorunun ekonomik kriz ve salgın hastalık olduğunu ifade etti. Balıkesir’in açıklanan haritada yüksek riskli iller kategorisinde bulunmaya deva ettiğine dikkat çeken Uçan  “İnsidans tablosunda Balıkesir’de 1 ay önce Yüz binde 83 olan vaka oranı 13-19 Mart haftasında Yüz binde 288’e yükselmiştir. Ayrıca yüzde 250 oranında artış var.” dedi.

 “SÜRÜ BAĞIŞIKLIĞINA MI GİDİYORUZ”

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan konuya ilgili açıklamada bulunarak şöyle kaydetti:  “Ülke düzeyinde günlük vaka sayıları 20 bini, ölüm sayıları 100’ü geçti.3 ay önceki vaka sayılarına yaklaştık .Neyi bekliyorsunuz? Niye bekliyorsunuz? 400’ e yakın kaybettiğimiz, ayrıca daha fazla sağlık çalışanının, resmi rakamlara göre 30 bin olarak açıklanan daha fazla vatandaşın hastalanmasını, hayatını kaybetmesini mi? Neyi? Ayrıca sürü bağışıklığına mı gidiyoruz?

 “SAĞLIK BAKANLIĞI’NI AŞI ÇEŞİTLİLİĞİNİ ARTTIRMAYA ÇAĞIRIYORUZ”

Bizler görevimizin başındayız, işimizi yapıyoruz, halk sağlığının korunması için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Halkın sağlığı için de gerçekleri, olduğu gibi haykırmaya devam edeceğiz. Aşı sağlanmasını hızlandırın, yeterli miktarda ve zamanda sağlayın, 3-4 haftalık tam kapanmaya gidelim diyoruz. Aksi halde 3. Pike doğru gidiş kaçınılmazdır. Ve ayrıca kamunun halkın sağlığını koruması gibi anayasal görevi olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Sağlık bakanlığını ivedi olarak aşı çeşitliliğini arttırmaya, yeterli miktarda ve ayrıca gereken zamanda aşı sağlamaya çağırıyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu