Köşe Yazıları

Whatsapp Bilgiyi Ne Mi Yapacak? İşte Bu Sorunun Yanıtı

Whatsapp Bilgiyi Ne Mi Yapacak? İşte Bu Sorunun Yanıtı

Bilgi ya da veri günümüzde büyük değer. Günümüzde tüm satış ve pazarlama dünyasının “veri” peşinde koştuğunu ve tüm yatırımlarını da bu alanlara yaptığını  düşünürsek hepimiz birer veriyiz ve birer pazarlama ürünü haline dönüşüyoruz.

Büyük şirketlerin çoğu, satış ve pazarlama stratejilerini oluştururken ilk önce “hedef kitle” belirlemeye çalıştığını biliyoruz. Çünkü ulaşılmak istenen, değerli olan hedef kitle. Buna ulaşmanın da dijital çağda en kolay ve hızlı yolu da veri. Veriye ulaşmak isterken de tam istenene ulaşılmanın adına “kişisel veri” diyoruz. Kişisel veri demekte tahmin ettiğimizden çok fazla değerli bir veri bankası… Hepimizin en özel paylaşımlarını bile mesajlaşma üzerinden yaptığımızı düşündüğümüzde, en gizli sırlarımızı dahi bilen “bu uygulamaların” olduğu gerçeğini unutmamak gerekir.

Paylaşımlarımızda en yakın arkadaşımıza, eşimize dostumuza masumca yazdığımız; “Çok mutsuzum. Çok mutluyum. Kafam karışık …aramızda kalsın ben işten ayrıldım.. vb” ifadelerle anında reklam listesine alınarak hissettiği duruma yönelik reklama gidiyor…Satış ve Pazarlama stratejileri reklam dünyası ile doğrudan bağlantılı. Hedefe ulaşılmak isteniyorsa, hedeflenen kişiye istenilen reklamın ya da tanıtımın izletilmesi gerekiyor.

İlgili Makaleler

Geleneksel Medya diye tabir edebileceğimiz Televizyon-Gazete-Dergi-Billboardlar,Radyolar ile pazarlama yapmak, elbette hala piyasada kabul gören bir durum. Fakat artık reklam modellerinin de tam anlamıyla değiştiğini görüyor ve yaşıyoruz. Telefonunuzdan neyi merak edip yazdığınızı düşünün bir sonraki aramanızda size onu hatırlatıyor hafızaları diri bu uygulamaların… Reklam ve ihtiyaç duyulan ürün varsa ve bizde yaşayan o ürünlere ihtiyaç duyan bireylersek kaçınılmaz olan durumlara dur demek mümkün değil…

Bir alışveriş sitesinden herhangi bir ürün aradıktan sonra karşımıza benzer ürün reklamları çıkmıyor mu? Bu pandemide alışveriş şeklimizde değiştiya…. Bazı durumlarda hoşumuza bile gidiyor belki de, “bak ben bunu arıyordum, dur şuna da bir bakayım”Dİ-YO-RUZ…

Yaptığımız kişisel paylaşımlarımızdan kim olduğumuz, nelerden hoşlandığımız, yaşımız, kilomuz, boyumuz, saç rengimizi bile bir veri trafiğinin algoritmasına kendimiz bırakıyoruz ve bize ait tüm bilgilerimiz, bizim bir ürün haline gelip pazarlanmamız anlamına geliyor. Bu pazarda akıllı olmak şart.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu