Balıkesir Merhaba Blog Yazıları>Bakım

10 Dakikada Göz Alıcı Görünüm

Günde 10 dakikada göz alıcı görünüm elde etmek ister misiniz? Jawline egzersizine dair tüm detayları sizin için derledik

 

10 Dakikada Göz Alıcı Görünüm

10 Dakikada Göz Alıcı Görünüm

Yüz hatlarını belirginleştirmek, akılda kalıcı ve çekici bir yüze sahip olmak… Sizce de bir avantaj değil mi? Eğer siz de böyle yüz hatlarına sahip olmanın hayalini kuruyorsanız o halde jawline egzersizleri hakkında bilgi sahibi olma zamanın gelmiş demektir!

Jawline

Güzellik tutkunlarının kulağına çalınan yeni sayılabilecek kelimelerden biri. Siz de sık sık bu sözcüğü duyuyorsanız aklınızda jawline nedir sorusu çoktan gezinmeye başlamış olmalı. Jawline, yüzün alt kısmında kontür denilen vurgulu hatları oluşturan kemik yapısı olarak ifade edilmektedir.

Bu bölge çenenin uç kısmından başlayıp kulak memesinin altında bitmektedir. Çene bölgesinin belirgin olması daha keskin hatlara sahip olmayı sağlarken, yüzün estetik durmasına da yardımcı olmaktadır. Ayrıca bu bölgenin egzersizleri ise çene hattını bireysel çabalarla belirginleştirdiği için son zamanlarda çok popüler!

Jawline Egzersizi Nedir?

Jawline egzersizi, yüzdeki çene hattını daha da belirgin hale getiren egzersizleri tanımlamaktadır. Yüz hatlarını belirginleştirme egzersizleri olarak da ifade edilen bu tekrarlı hareketler, gıdı görünümünün yok olmasına ve daha estetik yüz hatlarının oluşmasına katkı sağlamaktadır.

Yine bu egzersizlerin desteğiyle yaş almaya bağlı gelişen cilt sarkmasının da bir nebze önüne geçilebilmektedir. Yani jawline egzersizleri, cildin zamanla sıkı bir görünüme kavuşmasına yardım etmektedir.

10 Dakikada Göz Alıcı Görünüm

Jawline Egzersizleri Evde Nasıl Yapılmaktadır?

Dilerseniz bir adet jawline topu edinip onu dişlerinizin arasında sıkarak çene hattınızı belirginleştirebilirsiniz.

Ayrıca bazı yüz yogası çene belirginleştirme egzersizleri ve gua sha gibi aletlerle yapılan masajlar da işe yarayabilmektedir.

Ağzınız kapalıyken alt çenenizi dışarı doğru itip bu pozisyonda birkaç saniye kalarak da çene bölgenizi belirginleştirme egzersizi yapabilirsiniz.

Jawline egzersizleri nasıl yapılır sorusunun yanıtı aslında gördüğün üzere gayet açık ve basit. Özellikle çiğneme ve sıkma hareketleri bu bölgenin dolgunlaşmasını sağlamaya yardımcı olabilmektedir. Jawline egzersizleri sadece evde değil, müsait olunan her yerde yapılabilmektedir.

Jawline Egzersizi Günde Kaç Dakika Yapılmalıdır?

Sıra geldi bu çene egzersizini ne kadar süre yapacağınıza! Gua sha ile ya da elle masaj yapacaksan günde üç set ve 10-15 tekrarlı uygulama yapabilirsiniz. Biliyoruz ki aklında özellikle de jawline topu kaç dakika kullanılmalı sorusu var. Pek çok uzman özellikle topla yapılan jawline belirginleştirme egzersizlerinin üç set halinde 10 dakika yapılmasını yeterli görmektedir. Tabii egzersiz sırasında veya sonrasında çenenizde ağrı oluşursa uzman bir hekime görünmeniz gerektiğini unutmamalısınız.

10 Dakikada Göz Alıcı Görünüm

Jawline Egzersizlerinin Etkisi Ne Zaman Başlamaktadır?

Jawline egzersizlerinde sonuç elde etmek için sabırlı ve istikrarlı olmalısınız. Günde sadece 10 dakikanızı ayırarak birkaç ay içinde belirgin bir çene yapısına sahip olabilirsiniz. Ancak jawline dolgusunun etkisi ne zaman başlar diye soruyorsanız, işlem sonrası etki görmeye uygulamanın hemen ardından başlandığını bilmelisiniz. Tabii jawline dolgusunun ömrü ortalama altı ay. Sonuçları dolguya kıyasla daha geç ortaya çıksa bile, düzenli jawline egzersizlerinin etkisi ise neredeyse bir ömür. Aklınızda bulunsun. 🙂

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu