Köşe Yazıları

Balıkesir’de Bazlama Kokusu

Balıkesir’de Bazlama Kokusu

Bazlama sevilen bir ekmek çeşidi olmakla birlikte sıcakken içine konan tereyağı ile birlikte efsane olur. Benim Annemin de sıkça yaptığı bazlama kokusunu hiç unutmam. Sabah,öğle yada akşam yemeğinde yada herhangi bir çay saatinde sıcacık bazlama kadar güzel çaya eşlik eden ne var?

Şimdi kek, poğaça, börek dediğinizi duyar gibiyim. Elbette ki onlarda çayın yanında  en güzel atıştırmalıklar ancak bazlama daha özel. Bu özelliğini hem malzeme hem de yapılışı açısından kolaylığından  elde ediyor. gazetemerhaba.com’da gördüğüm bazlama haberi sonrasında bugün bazlamaya dair düşüncelerimi bende paylaşayım istedim. Kimler bugüne dek bazlama yedi yada yemedi? Henüz tadına bakmayan varsa mutlaka öneririm. Kimi zaman odun ateşinde ağır ağır pişen bazlama kimi zamanda ocak üstünde yavaşça pişirilerek kabarması sağlanarak yapılıyor. İçine tereyağı lezzeti de eklenince peyniri, sütü bol olan şehrimizin keyfi başka hiçbiryerde bence yok…

Bazlama köy hayırlarında da yapılır. Çoğunlukla özel günlerinde tercihi olabilen bazlamanın saati yok çünkü her yemek vaktinin en güzel ekmek çeşidi olabilir. Aynı zamanda poğaça gibide tüketilebilir. İçine tereyağı ile birlikte lor yada peynir, domates, biber konarak ta yenir. Bu aralar özellikle tost dükkanlarının da baş köşesinde bazlamalar. İçine kaşar konularak bazlama tostu yapanlarda gün geçtikçe artıyor şehrimizde. Talep olunca ,haliyle lezzet ve doyurucu olması da ön plana çıkıyor.Fiyatı 85 TL Bazlama tostun.Sade kaşarlısı 50 TL karışık istenirse 100tl’ye kadar çıkabiliyor.

İlgili Makaleler

Balıkesir’de Afiş Kirliği

Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu