Köşe YazılarıBedia Uçak

Çaya Limon Atılmalı mı?

Çaya Limon Atılmalı mı?

C vitamini açısından oldukça faydalı olan limonun özellikle çaya eklendiği zaman nasıl bir etki gösterdiğini sizler için araştırdım. Bitkilerin mucizesi konusunda okuduğum pekçok yazı oldu bugüne kadar. Sizler paylaştığım bu bilgiler arasında bugün limonlu çaya yer veriyorum.

Limonlu çay demir emiliminin negatif etkilenmesini önlemektedir. C vitamini demir emilimi için gereken ortamı hazırlamakta ve emilimi daha hızlı hale getirerek artmasını sağlamaktadır.

İlgili Makaleler
Kilo vermeye yardımcı oluyor

 

Limonlu çay aynı zamanda vücutta bulunan ödemlerinde atılmalarını sağlamaktadır. Kilo problemi olan hastaların sağlıklı bir şekilde kilo verebilmelerini sağlamasının yanı sıra bağışıklık sisteminin de güçlenmesine yardımcı olmaktadır.

Diyet uygularken normal çay içmek yerine limonlu çay içmeniz durumunda iştahınız kesilecektir. Ayrıca limon metabolizmanın da daha hızlı çalışmasında etkili olur. Limonlu çay ile zayıflama yöntemi

Malzemeler

 

2 adet limon 1 yemek kaşığı bal 2 su bardağı su

Yapılış

 

2 su bardağı suyun içine çekirdeklerini ayıkladığınız limon dilimlerini koyun. 10 dakika boyunca kaynatılmış suyun altını kapattıktan sonra ılık olmasını beklemelisiniz. Daha sonra limonu çıkartıp suyunu sıktığınız karışıma zevke göre bal ekleyebilirsiniz. Buzdolabında muhafaza edeceğiniz karışımı soğuduktan sonra tüketebilirsiniz.

Çaya Limon Atılmalı mı?

Daha fazla köşe yazısı için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu