Semra AMAN AKYÜREK

HASAN DEMİRASLAN NE DEMİŞ…

Yerli otomobil konusu herkesi heyecanlandırdı. Yerli otomobil ’in ilk alıcısı da belirlendi. İlk alacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Ortak girişim grubunda yer alan 5 şirket açıklandı ve bu şirketler Anadolu Grup, BMC Grup, Kıraça Holding, Turkcell grubu ve Zorlu Holding.

Türkiye için atılan adımlardan en önemlilerinden biri yerli otomobil projesi. Hayal ederek gerçeğe dönüştürülen adımların içinde yerli otomobil için 2019’da prototipinin tamamlaması ve 2021’de de ticari satışına başlanması hedefleniyor. Hedefe adım adım yaklaşılırken amaca ulaşıldığında seri üretimlere de geçilecek. Hedefler büyük ancak ulaşılamaz değil. 2023 hedefleri arasında olan bu proje için tüm Türkiye heyecanlı. Balıkesirli de öyle. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuyla ilgili gecikme istemiyor. Zaman kaybına tahammül olmadığının altını çiziyor. Babayiğitlere ‘elinizi taşın altına soktunuz bize destek olmak düşer’ diyor. Ekonomi ve güçlü bir Türkiye’nin atılan adımlarında, elzem olan bir noktada şimdiye kadar 20 il yerli otomobil firmasının kendi şehirlerinde kurulması adına çalışmalara başladı. Balıkesir’de de girişim oldu. Yerli otomobil için isim bile kondu (yerli olsun adı Alp olsun)diye. Ancak Balıkesir’in gelişen sanayisinde, yan sanayi ile birlikte atılım sağlayacak Balıkesir için el birlikteliği ne durumda?

Bu konuda siyasiler aynı düşünceleri taşımıyor. İş Adamları, Sanayi Odası, Ticaret Odası, Odalar vb ‘elmizi taşın altına koymaya hazırız ne gerekirse yaparız’ diyor. BBP İl Başkanı Ahmet Cemil Aydoğan dün yapılan bir toplantıda bu konuda Balıkesir’de yapmak istedikleri girişimle sonuca ulaşabileceklerini düşünüyor ancak; iktidar Partisinin İl Başkanı bu platformda yok diyor. Sizce bu ne demek? Bırakın bunu AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan ile ilgili birde şu iddiayı ortaya atıveriyor. Demiraslan’ın platforma katılmama nedeni olarak; Cumhurbaşkanının insanlarda beklenti yaratmayın’ dediğini söylediğini iddia ediyor. Peki şimdi sormak istiyorum; eğer ki bu ifade kullanıldıysa tecrübeli bir siyasetçi bir başka siyasetçiye bunu nasıl bir şekilde ifade ediyor? Bu yazıyı okuyan siyaset bilimcilere soruyorum. Söylendiği iddia edilen bu söz için bu dil doğru mu?

İlgili Makaleler

Balıkesir’değişiyor, gelişiyor bu tartışmasız bir gerçek. Çünkü şehrin yaşayanı bazı şeyleri zorluyor. Para harcayacak mekân arıyor. Gençliği canlı bir şehir istiyor ve orta yaşı, ihtiyarı gideceği restoranları, haftasonu tatilinde alışveriş mekanlarını, çocukları için özel yerleri isterim diyerek dile getiriyor ve yaptırıyor. Yatırım için gösterilen çaba ve hazırlık yeterli mi buda tartışılır. Sanayinin adı var kendi yok. Sanayiyi ayakta tutan İşadamlarımız ve gayret halinde olan herkese Balıkesirliler adına teşekkür ediyorum .Gayret etmeyen, kılını kıpırdatmayan şehre ihanet içindedir. Koltukları boşuna doldurmayalım. Oturuyorsak hakkını elimizden geldiğince yapalım. Bugünün yarını var bunu da düşünerek hareket edelim ki şehirde yaşayanların hem sözü hemd e vebalinin altında kalmayalım. öyle değil mi? Bir gayret bin ekmek…Herkese kolay gelsin. Sanayiye can gelsin. Yerli otomobil aşkı ile 2023’te Balıkesir’in Sanayisinde de devrim gibi dedirtecek kararlar yaşansın. Bize hayal et dendi Neden olmasın? Malum her yeni yıl dualarla yeni dilekleri de beraberinde getiriyor. Şimdiden Amin.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu