Köşe Yazıları

Kadın Vekilden Topluma Uzanan El

Kadın Vekilden Topluma Uzanan El

 

BALIKESİR’in milletvekilleri nerede ne yapıyor sorusu Balıkesir’de sık sorulan sorular arasında. Özellikle halkın merak ettiği ve takip etmeyi sevdiği siyaset tarzında, eleştiriden tutun Balıkesir’e ne kazandırdığı titizlikle, takip edilir sorup soruşturulur vekillerin…

***

Balıkesir’in 9 milletvekili var. Hemen hepsini hatırlatıp özellikle kadın bir milletvekilinden bahsedeceğim bugün. AK Parti’de Adil Çelik, Belgin Uygur, Mustafa Canbey, Mutlu Aydemir ve Yavuz Subaşı her biri ayrı özellikte ve farklı karakter özellikleri ile adından söz ettiriyor.

İlgili Makaleler

***

Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim zamanında heyecan yaratan bir isim olan CHP’nin Ahmet Akın’ı var birde Ensar Aytekin ve Fikret Şahin. Ayrıca İyi Parti’den istifa eden bağımsız vekil İsmail Ok var. Hepsi ile ilgili yazı dizimizi, yakın zamanda yaşama geçirip, halktan gelenleri de halka gidecek olanları da dizeceğiz satırlara.

***

Bugün Balıkesir için ve Balıkesirli için önem taşıyan, Balıkesir’in topraklarında izini uzun yıllar önce belli eden, masaya yumruğunu vurduğunda ses getiren ve en önemlisi de kendisine iletilen her konuda çaba sarf etmesiyle bildiğim Mutlu Aydemir’den bahsedeceğim.

***

Seçim döneminde milletvekilliği için “mümkün değil bu defa bu seçimi alamazlar hele kadın vekil…”denildiği zamanlarda, “ bizde durmak yok hizmet aşkı var” diyerek, adım adım dolaştığı her yerde halka dokunup geçen ve Kadın Kolları Başkanlığı döneminde yüreklerde iz bırakan bir vekil o” Yaklaşık bir yıl önce Balıkesir’de kadın insiyatifi grubunu kurarak sivil toplum ve halkla ilişkiler konusunda Balıkesir’de yapılanlara ve yapılması düşünülen fikirlere ön ayak olup, yürütülmesine fırsat yolları açan vekil.

***

Ne mi yaptı? Hani hep halk içinde sorulan şu meşhur soru var ya, ne işe yarıyor?  Sorusu. İşte bu sorunun yanıtı Sivil Toplum’un bir parçası olan bizlerde… Her bir STK’nın, temsilcinin ve Balıkesirli bireylerin söyleyeceklerinde. Sivil Toplum Kuruluşlarının sorunları olduğu gibi yaptığı faal işlerle, faydalarına baktığınızda bir dokunup bin ah işitmiyor bir dokunup bin güzellik dinliyorsunuz bu buluşmalarda. Ve ulaşılamayan kalp bırakmamak adına fikir fırtınaları estiriyorsunuz adeta.

***

Velhasıl gelelim Ankara ziyaretimize. Mutlu Aydemir vekilimizin daveti ile Ankara’daydık geçtiğimiz hafta. Toplantımızı yaptık ve bir dizi ziyaret gerçekleştirdik. Açıkçası pandemi öncesinde sık sık meclis kulisleri için Ankara’da alırdık soluğu ve analizlerimizi paylaşırdık sohbetlerimizde,  gazetemizde. Bu arada davet edilerek te gittiğimiz çok oldu. Ancak gelen davetteki nezaketten meclisin kapısına kadar gelip yapılan karşılamaya kadar her anı özeldi diyebilirim.

***

Meclisin kapısında karşılandık. Gözlerimiz sabah mahmurluğunun yanında birden açılıverdi Mutlu Aydemir’i görünce. Canlı sesi ile “hoş geldiniz” dedi ve hemen dinlenin yol yorgunluğunu giderin diyerek odasına götürdü bizleri… Kahvaltı, çay kahve ne isterseniz…

Yolda kahvaltımızı yaptık bir kahve dedik 40 yıllık hatıra bedel kahveyi içtik güzel bir sohbet eşliğinde…

Zaman boş geçmiyordu önce Mutlu Aydemir’in Balıkesir için sarf ettiği eforla, yapılanlar hakkında bilgilendik. Ardından kimler neler yaptı, yapıyor, toplumla kucaklaşan projelerin değerlendirmeleri ile vaktin  ne çabuk geçtiğini anlamadık bile…Ziyaretimiz kapsamında AK Parti Genel Merkezine de gittik. Her masada harıl harıl hummalı bir çalışma. Kimi yazıp çiziyor, kimi karşılıklı konuşma halinde…

Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu Ardından  AK Parti Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam hanımefendi ile sohbet eşliğinde bir zaman geçirdik. Bu ziyarette dikkat çekici olan şuydu; ‘Sorunları, soruları getirin sivil topluma kazanç odaklı ve çözüm üretici yola koyalım’ bakış açısını taşıyan cümlelerle dolu konuşmalar, karşılık buluyordu.

Anlatılacak her bir konu ayrı değer ancak yazmaktansa topluma yaşatmak ve yaşatılıp yansıtılacakları daha da önemli buluyorum. Zira grubumuzdaki her bir STK’nın hedefinde insan odaklı hissiyat ve özverili çalışma, gayret var. Genel Merkezde İnsan Hakları Komisyonu üyesi de olan Mutlu Aydemir’in buradaki odasında da dosyalar dolusu hizmet çalışmalarını inceledik. Söz konusu insan olunca Sivil Topluma değen yanlarını da görmemek mümkün değil.

Devam Edecek…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu