Köşe Yazıları

Kişi Hangi Arz’da Öleceğini Bilmez. ..

“Allah, eceli geldiğinde hiç kimseyi (ölümünü) ertelemez. Allah, yaptıklarınızdan haberdardır. “Münafıkun 11

“Eğer Allah, insanları zulümleri yüzünden hemen cezalandırsaydı, yeryüzünde hiçbir canlı bırakmazdı. Fakat onları belirli bir süreye kadar erteler. Ecelleri geldiği zaman ise ne bir an geri kalabilirler, ne de öne geçebilirler. “Nahl, 61

“Kıyamet vakti hakkındaki bilgi, ancak Allah´ın katındadır. Yağmuru O yağdırır, rahimlerde olanı O bilir. Hiç kimse yarın ne kazanacağını bilemez. Yine hiç kimse nerede öleceğini bilemez. Şüphesiz Allah, her şeyi bilendir, her şeyden haberdardır.”Lokman, 34

İlgili Makaleler

Hayatta iken her şeyi yapabileceğine inanan iki zengin insanın ölüm hallerini ibretle okuyalım.

Eymen Bistani, hayatta iken Lübnan’ın en zengin insanların dan biridir. …

Hayatta iken Beyrut’u en iyi noktadan gören bir tepede kendisine görkemli bir mezar yaptırmıştır. Oraya gömülmeyi vasiyet etti; ama kader onun umduğundan çok farklı biçimde tecelli etti, uçağı Lübnan’dan 12 bin kilometre uzakta denize düştü.

Milyonlarca dolara mal olan aramalar sonunda enkaz bulundu ama cesede ulaşılamadı. Avustralya-Sydney açıklarında köpek balıklarıyla dolu bir körfez, Lübnan’lı  Bistani’nin mezarı olur.

Lord Teshlid, İngiltere’nin en zengin birkaç ailelerinden birisidir. Zaman zaman devlete bile borç veriyordu. Malikanesindeki oldukça büyük ve korunaklı bir odayı akıl almaz servetinin kasası olarak kullanıyordu. Bir gün hazinesine girdi ve yanlışlıkla kapıyı üstüne kapattı. Oda kusursuz izolasyonla inşa edildiği için Lord ne kadar bağırıp çağırdıysa, yardım istediyse de sesini kimseye duyuramadı. Sık sık yolculuk edip eve uğramamasına alışkın olan hane halkı da onu arama ihtiyacı hissetmedi. Ancak Birleşik Krallık kanunlarına göre beş yıl bekleme süresi dolup da varislerin miras tespiti için kasayı açtırmasından sonra görüldü ki cesedi tamamen çürümüş olan Lord, ölmeden evvel, bir rivayete göre hazine odasındaki banknotlarla; başka bir rivayete göre de parmağını kesip akan kanıyla  zemine şu ibretlik  cümleyi yazmıştır.

‘Hâle bakın! Dünyanın en zengin insanı açlıktan ve susuzluktan ölüyor…’

Yaşadığımız yüzyıl, içinde bulunduğumuz  çağ ne olursa olsun,  dünya hayatında mal ve servet ile her şeyi çözebileceğini ve planladığı her şeyi gerçekleştirebileceğini sanan fânilerin hali böyle dir.

Rabbimiz bizlere ve tüm inananlara hayırlı ömür, hayırlı ölüm ve diriliş nasip eylesin. ..

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu