Teknoloji

Meta Çin’den Kontrol Edilen Binlerce Sahte Hesabı Kapattı

Sosyal medya şirketi Meta’dan duyuru geldi. Gelen duyuruda, Çin'de birkaç kişi tarafından kontrol edilen ve ABD'li kullanıcılara aitmiş gibi gözüken sahte sosyal medya hesabını kapatıldığı bilgisi yer aldı.

Meta Çin’den Kontrol Edilen Binlerce Sahte Hesabı Kapattı

Meta yetkilileri n yaptığı açıklamaya göre, Çinli birkaç kişi tarafından kontrol edilen yaklaşık 4 bin 800 sahte sosyal medya hesabı 2024 ABD seçimleri öncesi kutuplaştırıcı içerikler paylaşarak takipçi kitlesi oluşturmaya çalıştı.

Meta Cinden Kontrol Edilen Binlerce Sahte Hesabi Kapatti

Sahte Fotoğraflar, İsimler ve Konumlar Kullanıldı

Seçimlere ilişkin siyasi paylaşımlar yapılan sosyal medya hesaplarında, ABD’li gibi görünmek için sahte fotoğraflar, isimler ve konumlar kullanıldı. Hesaplarda sahte içerik yaymak yerine, X platformundan politikacılar, haber kuruluşları ve diğer kişilerin oluşturdukları gönderiler yeniden paylaşıldı.

Meta Cinden Kontrol Edilen Binlerce Sahte Hesabi Kapatti 1

“kutuplaştırmak” İsteniyor

Meta, birbiriyle bağlantılı olduğu tespit edilen sosyal medya hesaplarının her görüşten içeriğe yer vererek seçmeni “kutuplaştırmak” istediğini iddia etti. Söz konusu sahte hesaplar, Facebook ve Instagram’ın sahibi olan teknoloji şirketi tarafından tespit edilip kapatıldı. Meta adına hesaplarla ilgili soruşturmayı yürüten Ben Nimmo, “Bu ağlar izleyici kitlesi oluşturmakta halen zorlanıyor ancak bu bir uyarı niteliğinde” ifadeleri yer aldı.

Uzay Keşiflerinden Yapay Zekaya

Haber: AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu