Köşe Yazıları

ÖLÜMÜ ÖLDÜRMEK BİZİMKİSİ

Bir kadın eğer ki isterse ardı ardına başarı yağmurları yağdırır.Acısı varsa o acıyı yüreğinde barındırırken üstesinden gelebilecek onlarca yaşanmışlıkları yaşatarak ölümü öldürür adeta.

Arkadaşlarımız arasında Şenay hanımın bir anısını paylaşmak istedim bugün bu anı ile birlikte paylaşmak ve acınında acısını hissederken yaşatmak ne demek anlatmak ve anlamak gerekir diye düşündüm.

-Sigarayı bırak anne dedi. Nefes alamamak zor bir durum…Senin nefes alamadığın bir dün yada ben nasıl nefes alayım annem, benim nefesim sensin

İlgili Makaleler

– Sonradan öğrendim ki; nefes alamamak yaşamamak değil ,nefes almak ta yaşamak değilmiş. Çünkü kızım benimle beraber yaşamaya devam ediyor.6.Ağustos’ta, 26 yaşındaki ,biricik kızımı adını anmak istemediğim ,gençlerde nadiren görülen bir türü yüzünden ,malum hastalıktan kaybettim.Hala telefonlara ve mesajlara cevap veremez iken ,burada benimle aynı kaderi paylaşan anneleri görünce birden yazmak istedim.

Aydan Erkip hanımın paylaşımını ve alttaki yorumları tek tek okuduktan sonra…

Aydan Hanımla hissettiklerim ve yaptıklarım bire bir aynı. Ben de kızımın kütüphanesini yeniden düzenledim. Eşyaların bir kısmını verdim ama çok sevdiklerine kıyamadım. Arkadaşlarına birer hatıra veriyorum içlerinden. Yarım kalan kitaplarını okuyorum. Odasını hiç bozmadım. Evin köşelerine fotoğraflarını yerleştirdim. Her yerde benimle beraber olsun diye. Psikolojik tedaviye başladım, psiko-drama. Kızından ayrıldıktan sonra hayatında neler değişti diye sordu Psikolog. Benim hayatım kalmadı ki dedim. Hislerini anlat deyince ; içimde asla yeri doldurulamayacak kocaman bir boşluk,hiç dinmeyecek büyük bir acı, her gün artan özlem ve sonunda kabullenmek zorunda olduğum çaresizlik ve kızım olmadan geçirmek zorunda kalacağım günlerin korkusu dedim.

Hepsi için obje seçmemi istedi.Acı için seçtiğim obje psikoloğun dikkatini çekti. “Ayakları ters olan, köpek yavrusuna sevgi ile sarılmış,bir erkek çocuğu.”

Bu objeyi; mitolojideki  Chiron’un “Yaralı Şifacı”sına benzetti.Acımı azaltırken,yaramı sararken başka bir yaralıya şifa vermek…

Kızım için bu dünyadaki görevim bitmiş olabilr ama yeni dünyasındaki görevim daha yeni başlıyor…

Yapmam gereken çok şey var daha.

Yaraları sarılacak  çocuklar , gençler ,yardım eli bekleyen çok anne var…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu