Köşe Yazıları

Şiddeti Doğuran Sebeplere Neşter Vurmadan Olmaz

Şiddeti Doğuran Sebeplere Neşter Vurmadan Olmaz

Kadın ve erkeği cinsiyet üzerinden konuşursanız kavgayı önleyemediğiniz gibi bir arpa boyu da yol alamazsınız.

Kadın ve erkek insan olması yönü ile yaratılan varlıklar içerisinde en saygın bir varlıktır. Kur’an’ın metodu budur. Kur’an, cinsiyet üzerinden hitap etmez. Kur’an, muhatabına insiyet yani insan olarak bakar ve öyle hitap eder. Bunların arasında bir üstünlük illede aranacaksa bunun yolu belli; yaratanına bağlılık. Ölçü budur.

Yaratılıştan erkeklerde var olan bazı özellikler kadınlarda olmadığı gibi kadınlarda var olan bazı özellikler de erkeklerde yoktur. Bu nevi farklılıklar üstünlük veya eksiklik değildir, olamaz da. Esasen ayni özelliklerde yaratılmaları ters olurdu.

İlgili Makaleler

Oysa kadın erkek birbirlerini tamamlamak için vardı. Birbirlerine rakip değil, birbirlerine refik olarak yaratılmışlardı.

Modern dünya her yıl 8 Mart gününü dünya kadınlar günü olarak kutlar ve bu günü bahane ederek çeşitli etkinlikler düzenler. Bir gün, bilemedin üç gün arkasından unutulur kadın. Esamisi okunmaz. Sözde, sohbette yer bulamaz kadın.

***

Kardeşlerim! Faziletli yaşamın, güzel ahlakın günümü olurmuş!

Ne yaparsın ki derdimizi kimselere anlatamaz olduk. Ayni safta durduğumuz kardeşlerimiz bile ; “ne var bunda” deyip gönül bırakıyor.

Kapital dünyanın aktörleri her şeyi fırsata çevirmiş, kan emici vampirler gibi insanı özellikle de Müslümanları sömürüyor. Günler icat etmişler; onun günü, bunun günü diye. Doğrusu bu içimizi incitiyor, dahası bu topraklarda bunların taraftar bulması ise içimizi kanatıyor. İçten içe kahroluyoruz.

Tam bir tüketim çılgınlığı. Müslüman kadın, ticarete, şöhrete, servete alet olmuş. Kadını sömürmek isteyenler, kadını kimliksizleştirerek her fırsatta cinsel cazibesini ön plana çıkarıyorlar. Bunu da başardılar doğrusu.

***

Kadınlar mağdur ediliyor, kadınların hakları verilmiyor yalanları ile  kadını cinsel meta olarak kullanmaktan çekinmeyenler, insanı hayâdan, edepten, ardan, ahlaki değerlerden, fazilet ilkelerinden mahrum edenler, insanı arsızlaştıranlar kadından ve kadına yönelik şiddetten konuşamazlar.

Kadına sokağı işaret edenler, beden benim istediğimi yaparım düşüncesini savunanlar kadına yönelik şiddetten konuşamaz.

Her şeyden önce kadının onuru verilmeden, kadına yönelik şiddeti önleyemeyiz. Şiddeti doğuran sebeplere neşter vurmadan bu kanı durduramayız.

Selam ve dualarla…

 

Ramazan TOPCAN

Balıkesir İl Müftüsü

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu