Köşe Yazıları

STRES VE ENDİŞENİN BİTKİLERLE ÇÖZÜMÜ VAR MI?

Evet son dönemde hayatımıza giren bu kovid-19 virüs pandemisi hepimizi gerdi ve endişeli bir hale getirdi. Ama tabii bu duygularda sonuna kadar hepimiz haklıyız. Çünkü hayatımız tamamen değişti üstüne birde hasta olup sonunda ölmekte buna eklendi. İşte bu nedenlerle gelişen haklı endişe duygularımız karşında biz bir şeyler yapmalı mıyız diye sorarsanız cevabım evet olacaktır. Kaygı ve endişeleriniz hatta çok üst düzeylerde ise profesyonel yardım almaktan sakın çekinmeyin. Çünkü bu endişe hali daha derin farklı sorunlara yol açabilir. Peki bu endişeyi giderecek neler yapabiliriz diye sorarsanız siz farklı yanıtlar vermek mümkün. Ben ise bu yanıtlar içinde size endişemizi azaltacak bazı bitki takviyelerinden bahsetmek istiyorum.

İlk sırada size limon otu öneririm. 2004 yılında yapılan bir araştırma, limon balsamı almanın olumsuz ruh hali etkilerini hafiflettiğini buldu. Limon balsamı alanlarda bir sakinlik duygusu olduğunu bildirdiler. Bu bitki kapsül olarak doktor önerisi ile alınabilir.

Bir diğer bitki kutsal fesleğendir. Bilimsel araştırmalar, kutsal fesleğenin zihninizin birçok stres türü ile başa çıkmasına yardımcı olacak farmakolojik özelliklere sahip olduğunu gösteriyor. Yine bu bitki de kapsül olarak hekim gözetiminde alınabilir.

İlgili Makaleler

Bir başka sinirleri yatıştırıcı bitkide çarkıfelektir. Bu bitkinin hem sinirleri yatıştırıp anksiyeteyi azaltıcı hem de uyku sorununa iyi gelen bir yönü var. Çarkıfelek bitkisi de hekim öneri ile kapsül olarak tüketilebilir. Morsalkım da endişeyi azaltan güzel bir bitkidir. Bunun dışında haşhaş, lavanta gibi çok sayıda bitki de endişe ve kaygıların giderilmesi için kullanılabilir.

Herkese kaygılarının azaldığı, endişenin bitti günler diliyorum…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu