Köşe Yazıları

Unutmadık Unutmayacağız

Bugün 15 Temmuz Çarşamba. 2016 yılından bu yana 4 yıl geçmesinin ardından her sene demokrasi şehitlerimizi dualarla anıyor, etkinlikler yapılıyoruz.

15 Temmuz 2016 tarihinde darbe girişiminde hayatını kaybedenleri anmak amacıyla 2017 yılında Demokrasi ve Milli Birlik Günü ilan edildi. FETÖ’nün 15 Temmuz gecesi düzenlediği darbe girişimine ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her 15 Temmuz şehitlerimizi ve gazilerimizi anma günü olarak tatil ilan edilecektir” ifadesini kullandı.

Aradan geçen bu sürede o gece hafızalarda meclise atılan bomba ayrı bir iz bıraktı. Tarihe kazınan hain darbe girişimine dair pek çok iz bugün yaşatılıyor. Balıkesir’de meydanlar Milli İrade Meydanı ve Demokrasi Meydanı adını aldı. Kavşaklar 15 Temmuz Kavşağı adını aldı. Birde Altıeylül Belediyesi tarafından yaptırılan 15 Temmuz Ömer Halisdemir şehitlik Anıtı var. Burada  bambaşka bir atmosfer söz konusu. Derinden gelen sala sesi ve şehitlerimizin fotoğrafları yer alıyor ay  görünümü verilen anıtta. Yıldızlar kurşunları hatırlatıyor. Her bir şehidimizi onur ve rahmetle yad ederken millet şuuru ve bilinci ile vatan sevdası işleniyor adeta ilmek ilmek hafızalarda. Bugün 15 Temmuz. Milli irade nöbetlerini hatırlayanlar olacaktır. Demokrasi nöbetine gelenler gündüz tarlalara giderek elleri topraklı akşam evine dahi uyumadan nöbete gelmiş ve sabahlara kadar Balıkesir Valiliği önünde bugünki adını alan Milli İrade Meydanında görevini ifa etmişlerdi. Gün bugün 15 Temmuz 2016’dan 15 Temmuz 2020’de de unutmadık unutmayacağız.

İlgili Makaleler

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu