Köşe Yazıları

YENİ YIL VE YENİ UMUTLAR

YENİ YIL VE YENİ UMUTLAR

 

Sayılı günlerin kaldığı yılın son gecesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da heyecanla bekleniyor tüm dünyada. Farklı inanışlara ya da tercihlere göre değişik ritüellerle karşılanan yeni yıl, yaşanan küresel coşku ile yaşam enerjimizin de yükselmesini sağlıyor.

Milyonlarca insanın aynı anda yarattığı olumlu enerji, sanki tüm dilekler kabul olacakmış ve bir gecede dünyayı mutluluk bulutu saracakmış gibi hissettiriyor insana. Yine de güzel dileklerin yarattığı enerji ve kolektif sinerjinin etkisi ile “ışıl ışıl parlıyordur” diye düşünüyorum dünya, yılın son gününde ve evrenin karanlığında.

İlgili Makaleler

Gelen her yeni yıl; bilinmeze doğru açılan bir kapı, yeni umutlara karşı hissedilen bir heyecan ve geçmiş yılın tüm üzüntülerinden bir kaçış gibi. Bu nedenle kimileri için başarılı ve mutlu geçen bir yıldır giden yıl, kimileri için unutulmayı hak edecek kadar mutsuzluklarla doludur. Her şeye rağmen yine de sevgi ile uğurlarız.

Yeni yıl ise sevinç ve coşku içinde hep hoş gelir. Çünkü her ne kadar bilinmeze doğru açılan bir kapı gibi olsa da hayata tutunduran umutlar barındırır içinde. Gerçekleşmemiş olsalar da dilekler giden yılda, yeniden tazelenir yeni yılın umudunda.

Belki nasıl yaşandığından çok ailemizle, dostlarımızla, arkadaşlarımızla bir arada olmak ve birbirimiz için güzel dileklerde bulunup sevgi ile kucaklaşmaktır yeni yılı coşkulu kılan. Belki de fırsat bulamadıklarımızı, ertelediklerimizi, ihmal ettiklerimizi ya da unuttuklarımızı bir arada görmektir mutlu eden, kim bilir.

Dili, dini, ırkı, zengini, yoksulu, sağı, solu, genci, yaşlısı olmayan ortak bir kutlamadır yeni yıl. En çok da bu özelliğini seviyorum çünkü saat ve ortam koşulları farklı olsa da tüm dünya insanları için umut tazeler her yeni yıl. Ve olumlu düşüncelerin yükselttiği kolektif enerji, sevgi olarak dokunur her bir yüreğe o gece.

Yeni yıl enerjisi o kadar güçlü bir enerji ki, yaşam enerjisini yükselttiğini fark ettiğim günden beri sağlıkla uyandığım her günü, yeni bir yılın başlangıcı olarak kabul etmeme sebep oldu ve bu kabul, şartlar her ne olursa olsun dengede kalmamı sağlıyor yaşamımın her anında.

Elbette önemli olan bütünün dengede olmasıdır. Bu nedenle her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm güzel dileklerimi en büyük zenginliğim olan sevdiklerim, sağlığım ve bütünün yararı için istiyorum.

Öncelikle gelen yıl, herkes için bilinçli farkındalık yılı olsun. Yaşam alanımızda bulunan tüm canlıların haklarının korunduğu, dünyaya barışın hâkim olduğu, tüm insanların kendini güvende hissettiği, adil bir paylaşımla hiç kimsenin açlıktan bahsetmediği, geçmiş yıllarda yaşanan ve kronikleşmiş olan tüm sorunların çözüme ulaştığı ve her birimizin mutlulukla gülümsediği bir yıl olsun. Ve dünyayı güzelleştirecek olanın, değer verilen insan ve sevgi olduğunun benimsendiği yeni bir başlangıç olsun.

Bütün bu dileklerimin her biriniz için önemli dilekler olduğundan eminim ancak herkesin yüreğinde arzuladığı bir sürü dileği vardır mutlaka. Bu nedenle gönlünüzden geçen her isteğinizin gerçekleşeceği bir yıl olmasını diliyorum.

Sevgi ve saygı ile mutlu yıllar…

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu